Slavni dizajner je odlučio da svoje carstvo cipela malo stavi na stand by, i fokusira se na novu avanturu koja uključuje dizajniranje clutch torbica. Naime, jedan od legendarnih dizajnera cipela najavio je capsule kolekciju unikatnih i luksuznih clutch torbica s njegovim potpisom.

U želji da proširi svoje polje poslovanja, Manolo je odlučio da debituje i kao dizajner clutch torbica koje krase svetlucavi, skupoceni kristali i dragulji. Njegova capsule kolekcija će obuhvatati 6 luksuznih torbica iz kolekcije jesen / zima 2015, a za sada imamo priliku da vidimo dva modela iz iste. 

Svaka torba je opšivena Swarovski kristalima koji su deo i velikog broja njegovih cipela, dok je za glavni materijal izabran saten i krep svila. Cene će se kretati između 1 725 do 1 925 američkih dolara, a svi zainteresovani će moći da ih kupe u Manolovim buticima kao i u robnim kućama Liberty, Harrods i Brown Thomas. 

"Svakoj ženi je potreban dragulj - neki detalj koji je specijalan i prelep. Ništa nije toliko zavodljivo i očaravajuće kao žena koja u ruci drži jedan ovako skupocen, unikatan i zanosan model kao što je clutch torbica opšivena kristalima i draguljima," izjavio je Manolo predstavljajući svoju kolekciju torbi.