Zamislite kada Anna dello Russo počne da nosi vaše srebrne potpetice! Pa znate odmah da se nešto veliko dešava.

Bacili smo se odmah u istraživanje, ne bi li otkrili ko se krije iza linije ekcentričnih aksesoara upečatljivih grafičkih dezena i sjajnog kvaliteta koji su obeležili street style izveštaje sa nedavno završenog FW izdanja! 

Paula, inače poreklom iz Brazila, ali sa stalnim boravkom u Italiji, je završila smer Luksuznog aksesoara pri slavnoj milanskoj dizajnerskoj školi Instituto Marangoni. Odmah nakon studija, 2010. godine, Cademartori (31) je osnovala liniju aksesoara jednostavnog imena Paula Cademartori.

Simpatičnoj i talentovanoj Pauli nije bilo potrebno puno da osvoji srca fashion elite uz pomoć statement aksesoara. Do ove godine, Cademartori je isključivo radila torbe, a upravo na nedavno završenom Milano Fashion Weeku je predstavila svoju prvu liniju cipela koju je odmah prošetala milanskim ulicama Anna Dello Russo.  

Tokom nedelja mode za jesen/zimu 2015, bilo je veoma lako uočiti torbe poput ‘Tatiana’ ili ‘Kate’ (svaka njena torba nosi ime žene kojoj se ona divi). Poslednje što smo čuli je da Paula uveliko radi na lansiranju svoje kolekcije cipela za jesen/zimu koristeći lakiranu i calfskin kožu u standardnim pop candy bojama, kao i ‘gušter’ print.

Umalo da zaboravimo... Jedan od njenih najautentičnijih detalja su svakako privesci za ključeve u obliku lutkica.

Sjajno i originalno. I dok je nama zaista teško da odaberemo favorita među njenim ‘komadima,’ umesto toga, mi vam nudimo neke koje će vam se zasigurno dopasti.

Tekst: Branislava Lazin