Odaberite tim

U duelu sa patikama najvažniji faktor je dužina suknje ili pantalona. Ako ste odlučile da pokažete noge, neka vaše patike budu plitke i jednostavne, a idealan izbor su one bez pertli.

Čuvajte kabastije modele za duže komade poput muških pantalona ili boyfriend modela farmerki, koje ćete zadenuti iza jezika obuće da bi delovale manje vrećasto.

Ukoliko apsolutno ne želite da nosite ravnu obuću, sakrivena puna peta pružiće vam udobnost bez žrtvovanja dragocenih centimetara.

Neženstvena ženstvenost

Mislite da se patike najbolje uklapaju u arenu lux sporty kombinacija, ali jednostavni modeli u neutralnim nijansama će momentalno dati ulični kredibilitet ženstvenim večernjim haljinama, lepršavim suknjama do članaka i cvetnim dezenima.

Trik je u tome da obuću tretirate kao „belo platno“ i izaberete jednobojne patike bele, krem ili sive boje. Ovo će na suptilan način svaki party outfit transformisati u varijantu prihvatljivu za dan vez rizika da izgledate kao da još uvek nosite odeću od prošle noći.

Poslovna etika

Nema potrebe da čekate da se i u vašoj firmi uvede casual Friday da biste ovaj trend nosile na posao. Ako vam je makar malo dopušteno da izmenite korporativna pravila, patike su prikladan dodatak vašem workwear arsenalu.

Precizno krojeno odelo odlično ide uz minimalističke modele. Teksture su ključne u dodavanju karaktera odevnim kombinacijama: probajte crnu poni dlaku, sivu zmijsku kožu ili kultne Adidas sa tri pruge.

Ukoliko ste se odlučili za meku siluetu, posebno obratite pažnju na detalje: metalni vrh na prstima koji proviruje ispod širokih pantalona je moderan i miljama daleko od asocijacije na sportsku dvoranu.

Zamotajte

Možda su prošle decenije od kada ste učile da vezujete pertle, ali u ovom slučaju je umetnički pristup presudan. Gole noge? Izbegavajte komplikovano šniranje i kitnjaste trake: jednobojne klasične pertle ukrstite ispod prve rupe i simetrično upertlajte do gore.

Ovladajte dubokim modelima tako što ćete ekstraduge pertle obmotati nekoliko puta oko članka i zavezati nazad. Obožavate igru boja? Uzdignite color blocking na viši nivo rasparenim pertlama. 

Tekst: Manda Javorina