Najudobnije su, nema žuljeva i neudobnih, visokih potpetica. Kada ste u njima, mislite da možete i na kraj sveta, zato što se dobro i prijatno osećate. Da, mislimo na patike.

Ne samo da su postale miljenice svetski dizajnera, već su nesumnjivo nešto najudobnije što imate u svom cipelarniku.

E, sad – nije dovoljno da imate samo dva para patika: za trčanje i za šetnju.

Evo koje vrste patika morate da imate u vašoj kolekciji obuće:

1. Sportske patike

Da, naravno da znamo da su sve patike sportske. Ali ovaj tip je specifičan, više sportski od ostalih budući da je zapravo samo par patika za teretanu. Želite da ih kombinujete sa ženstvenijim komadima garderobe, kao što su kratke suknje i tunike? Slobodno se prepustite i ne brinite za boju i šaru, jer malo mešanja različitosti nikada nije na odmet. (Asics)

2. Normcore patike

Ok, ne treba biti originalan i treba se utopiti u gomilu, kažu predstavnici Normcora, ali morate da budete svesne da postoji velika razlika između cool normcore patika i ružnih. Ako ste u nedoumici šta da nosite uz normcore patike, uvek se opredelite za haljinu do kolena i nema greške. (Saucony)

7 modela patika koje mora da sadrži svaki cipelarnik

3. Ženstvene patike

Ove patike garantuju komfornost, ali i vap ženstven i trendi izgled. Neka vam prve patike budu praktične, kako bi mogle da se kombinuju uz više stvari, ali možete da kupite i neki šareni par. Vaš džins i majica će uz njih izgledati upečatljivije, a vi ćete cool i trendi. (Keds x kate)

4. Slide patike

Uglađene i jednostavne, ove patike su dovoljno sofisticirane da možete da ih nosite umesto potpetica. Planirate da ih nosite na posao ili poslovne zabave? U tom slučaju je najbolje da ih nosite sa kožnim i somotnim komadima. U suprotnom, platno je jeftinije, a takođe je slatko. (Steve Maddan)

5. Bele patike

Možda su ovo i najpopularnije patike. Uvek možete da igrate na sigurno sa belim tenisicama – one prosto garantuju dobar stil. Ali ako se opredelite za neki par vazdušastih kožnih patika, opet nećete pogrešiti. (Adidas & Stella McCartney)

6. Duboke patike

Najvažnija stvar kod dubokih patika je da one najbolje izgledaju uz otkrivene noge – mini ili duboke suknje i šortseve. Bilo koji tip da kupite prvi, kombinujte ih sa basketball inspirisanim stilovima. (Maje Flavio)

7 modela patika koje mora da sadrži svaki cipelarnik

7. Dizajnirane patike

Super stvar kod šopinga patika je što za malo novca možete da kupite novi par, ali verovatno identične patike ima još nekolicina ljudi budući da su dostupne svima. Ako želite da budete originalne, odvojite malo više novca i častite sebe specijalnim i unikatnim parom patika. Nećete se pokajati. (Prada)