Naslovna | magazin | Tatine devojčice

Tatine devojčice

Foto: Promo

Oni su seksi, raskalašni, zabavni i slavni. Oni su rok zvezde. Za njihove ćerke pak, oni su samo matorci – od kojih prepisuju mala modna pravila

Tekst: Jelena Karakaš

Sezona jesen-zima 2012/3. donosi novu verziju looka engleskog džentlmena. Da, tu su pantalone, ukrojeni sakoi, besprekorno opeglane košulje, ešarpe i cilindri, ali ovoga puta svi ti odevni komadi igraju za ženski tim. Kreatori su istraživali forme i krojeve do sada tradicionalno vezivane za muški klub. Uz cigare i konjak ovakvo oblačenje bilo je privilegija malobrojnih.

Ipak, uz konstantnu evoluciju mode mnogi odevni predmeti izgubili su odrednicu dnevni ili noćni, svečani ili poslovni, opušteni ili elegantni i počinju da samostalno funkcionišu u okviru raznovrsnih stajlinga. Da je jasna granica između muških i ženskih odevnih predmeta odavno postala mutna, bilo je jasno kada je pevač Kanye West na festivalu Coachella prošle godine nastupio odeven u žensku svilenu Céline bluzu.

Novi modni uzori su savršeno odeveni muškarci, a koje devojke bolje mogu da podnesu androgini look sa savršeno doziranom ženstvenošću od onih koje su najbolje primere imale u svojoj kući. Da, devojke čiji su očevi sedamdesetih i osamdesetih bili primer dobrog oblačenja, modne su ikone dvehiljaditih.

One su apsolutno kul i nonšalantno se igraju s modom, i za razliku onih koje su prepisivale od svojih glamuroznih majki, devojke koje su gradile stil po uzoru na oca u oblačenje donose novu dimenziju, nevino flertujući s muškim krojevima.

Ostatak teksta možete da pročitate u avgustovskom broju magazina ELLE.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE