Naslovna | magazin | Givenchy

Givenchy

foto: Profimedia

Hubert de Givenchy bio je najelegantniji, najdecentniji, najdiskretniji i najmuževniji kreator visoke mode svih vremena, pravi džentlmen i couturier starog kova koji je oblačio najveće ikone stila svog doba, od koga se sentimentalno oprostio Ivan Lozić.

Uglađeni dvometraš, plemićkog porekla napustio je ovaj svet u subotu 10. marta onako kako je i živeo, tiho i dostojanstveno, okružen njemu najbližima.

Žena njegovog života - a to se u kreatorovom slučaju s pravom može reći za tako blisku prijateljicu s kojom ga je vezivalo četrdeset godina iskrenog prijateljstva započetog saradnjom koja je oboje iznenadila - glumica i humanitarka Audrey Hepburn, muza Huberta de Givenchyja i dugogodišnja ambasadorka dobre volje za Unicef ionako ga već 25 godina čeka s druge strane sna.

Nikakvo čudo da je i poslednji velikodušni gest njenog prijatelja bio dobrotvoran: Givenchyjevi neđaci i životni partner Philippe Venet (kolega iz svijeta haute couture u kom je još u mladosti pronašao istinski srodnu dušu, što su znali svi njemu bitni, a sa ostalima o intimi ionako nije diskutovao) zamolili su ožalošćene da prema pokojnikovoj želji novac namenjen cveću uplate Unicefu.

Kompletan članak čeka vas u aprilskom broju koji je u prodaji od 22. marta.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE