Naslovna | magazin | ESA 2017: Dobitnici

ESA 2017: Dobitnici

U poslednjem broju za ovu godinu čeka vas specijalan profil svih dobitnika, na čelu sa Brankom Katić koja je ove godine "okićena" Elle nagradom u kategoriji Film i pozorište. Tu su još i Marija Tarlać, Tamara Kalinić, Mihano Momosa, Katarina Jovanović, Marina Abramović, Aleksandar Joksimović, Slavimir Stojanović, Antonina Petković i Minja Miletić.

Marija Tarlać

Jedna od najčešće ponavljanih mantri jeste da su trendovi prolazni, ali je stil večan. Ona bi mogla da bude zaštićeni svedok za ovu tezu. Hodala je pistom, stajala pred objektivima i kamerama, osvajala bilborde, pažnju i simpatije i svojom pojavom neprekidno ukazivala na to da je stil stav. A onda je rešila i da preuzme kormilo, počela je da dizajnira sopstvene komade koji su iz njenog studija gotovo odmah išetali na ulicu.

Makaze je uzela u ruke onog trenutka kada je ukapirala da se sve kreće u pogrešnom pravcu, da kriza jede građansku klasu, da su kreatori su počeli da dizajniraju isključivo za one koji se bave prodajom nafte i dijamanata, a znala je da ima mnogo žena koje tu ne pripadaju, da ima publiku koja je željno čeka. Ni sada neće sebe nazvati dizajnerkom niti kreatorkom, što je postao srpski trend dobro udatih ili još bolje razvedenih dokonih dama.

Ona je samo osoba koja sa modom živi odmalena i svoju ljubav prema njoj iskazuju tako što pravi haljine, a preferira one otvorenih leđa i sa džepovima. Stasavala je u vremenu bez interneta i društvenih mreža, pa samim tim i bez copy-paste stila, ali je zato imala sestru Jelenu, crne kose ošišane na strogi paž u crnoj mini haljina, sa čizmama preko kolena u špic i ukrojenim sakoom. Ona joj je bila guru, a njih dve bile su baš svoje, daleko od klasičnih riba iz novobeogradskih blokova.

Marija je bila I srpski top model, lice sa malih ekrana, devojka koja je trošila noćni život, danas je supruga i majka. I dalje živi za modu, i od mode. Najviše se obraduje kada se njoj neka draga osoba venča u njenoj kreaciji, a jedino što može da je izbaci iz takta jeste to kada primeti da su se devojke obukle samo da bi se slikale za Instagram. Uverena je kako treba nositi ono što vam omogućava lepršaviji hod kroz život. 

Kompletan Elle Style Awards story pronađite u decembarskom broju koji je u prodaji od 22. novembra.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE