Naslovna | magazin | Society icon: Nataša Vojnović

Society icon: Nataša Vojnović

O Nataši Vojnovic, prvom supermodelu sa naših prostora, manekenki furioznog temperamenta, čija bi životna priča zadovoljila i Dostojevskog, žilavoj devojci iz Brčkog koja je pre dvadesetak godina osvojila svet ‘na keca’, ljubimici Karla Lagerfelda, muzi Toma Forda i nepredvidivoj Njujorčanki sa srpskim navikama, piše Aleksandar Đuričić...

Zvezda svetskih pista, atipična manekenka koja caruje naslovnim stranama modnih magazina, ljubimica Karla Lagerfelda, devojka koja podjednako dobro zna da se zabavi i u Brčkom i u Njujorku, imala je dvanaest godina kada je počeo rat u Bosni, kada je postala izbeglica.

Sa šesnaest je pobedila na Elite Model Looku i kao najsrećnije stvorenje ušla u veliki svet modelinga. Publika u Hajatu pamti taj njen pobednički skok sa licem koje je isijavalo iskonsku radost i na kojem je vispreni posmatrač mogao jasno da pročita:„Osvojiću svet.“  

Nekoliko večeri kasnije sedeo sam na galeriji jednog beogradskog kafea sa tom devojkom čiji optimizam je bio opipljiv, osmeh zarazan a borbeni duh obećavao  veliku karijeru. I desila se. Sretao sam je i kasnije, kada je pokorila svet, i za nju ne važi ona odmerivačka rečenica okoline  - uspeh (ni)je promenio.

Nju je uspeh oplemenio i vedrim stavom i čak i kad priča o situacijama u kojima ju je život mlatio, tera vas da je zagrlite kao bližnjeg svog.  

Kompletan tekst pročitajte u septembarskom broju koji je u prodaji od 22. avgusta!


KOMENTARI
Još iz kategorije magazin
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE