Naslovna | magazin | Erdem

Erdem

„Slavljenje“, „proslava“, nekad „oda ženstvenosti“, pomalo su olinjale varijacije reči kojima se isuviše olako razbacujemo svaki put kad poželimo da naglasimo koliko je romantičan ili, jednostavno, ženstven nečiji dizajnerski rad. Ponekad samo zato što maštovitiji kompliment ne bi držao vodu.

Spominjem to upravo zbog slučajeva kao što je Erdem.

Njegov rad teško je opisati bez labavo definisanog pojma ženstvenosti, a bojim se i da ga je njegova zloupotreba lišila dela snage koju nosi. Ovaj kanadsko-engleski dizajner turskih korena koji izgledom više podseća na kakvog knjiškog moljca nego proslavljenog pripadnika londonske Nedelje mode, svojom vizijom tog pojma neodvojivog od njegovog rada davno me je osvojio.

Sam Erdem Moralioglu u više navrata priznao je kako je od malih nogu s divljenjem posmatrao i odmeravao žene, način na koji se kreću i odeću koja se kreće s njima. To priznanje pomalo je suvišno jer dobar pogled na njegov sada dvanaest godina dug rad sasvim jasno odaje ne samo njegovu zadivljenost nego i poštovanje i poznavanje pola za koji isključivo stvara.  


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE