Baš poput trendova u kozmetici ili modi, trendovi u svetu hrane su i te kako zastupljeni i možete biti sigurni da se i u ovom departmanu zgrću ogromne količine novca, verovatno i mnogo veće od onih u prethodno pomenutim industrijama.

Međutim, za razliku od trendova u svetu lepote i mode, koji s vremena na vreme umeju da budu poprilično suludi, trendovi kulinarskog sveta iz godine u godinu sve su bolji i to ni manje, ni više no po naše zdravlje.

I ne samo zdravlje, već uopšteno po organizam, izgled, liniju.

I taman kada čovek pomisli da ne bi moglo više, niti da bi i želeo više na kraju krajeva, moramo da se podsetimo činjenice kako živimo ipak u digitalnom dobu i kako se danas od svega traži jedna dimenzija više, a pod tom dimenzijom više prvenstveno mislimo na onu koja dobro izgleda na fotografijama - na društvenim mrežama naravno.

Iz tog razloga na listi najtraženijih našle su se neke zaista vrlo zanimljive namirnice. 

1. Jestivo cveće

Ova vrsta ukusnih cvetića postala je obavezna vrsta garnirunga u svim modernim restoranima koje krasi nekoliko zvezdica. Međutim, uskoro će jestivi dekor efektnih boja postati must i u restoranima i kafeima u koje svakodnevno zalazimo.

2. Super-prahovi

S obzirom da su u pitanju namirnice (tačnije, biljke) koje u svom imenu poseduju prefiks "super" kao što su mača semnke, kurkuma i kakao, jasno je zašto se njihova mlevena forma takođe predstavlja sa ovim primamljivim prefiksinom. Pritom, u činiji i šolji izgleda sjajno, a o benefitima za organizam da ne govorimo.

3. Pečurke

Možda u prvi mah neshvatljiv naziv za opis pečuraka, postaje krajnje logičan kada se objasni njihova namena. Naime, u pitanju su pečurke čiji se prah koristi kao sastavni deo suplemenata, kako zbog minerala i proteina koje poseduju, tako i zbog niza zdravstvenih benefita. Zbog prednosti koje poseduju (ali i zbog neočekivano dobrog ukusa) očekujte da će se pojaviti i u sosevima za pastu, kao i u dodacima začina za kafu!

4. Alternativne opcije za meso

U toku 2018. namirnice biljnog porekla koje su alternativa za mesne proizvode, konačno će postati značajno pristupačnije, a samim tim naći će se na menijima velikog broja restorana. Veganski raj zvanično startuje sada!

5. Takos

Zbog raznovrsnog povrća koje se koristi u pripremi takosa, kao i zbog samog sastava ove kukuruzne tortilje, ovo meksičko jelo biće u fokusu kao ni jedan fast food do sada.