Kuvano vino definitivno je napitak koji svojim ukusom i mirisom obleži svaku zimu, ali najveći problem je taj što kupovne verzije sadrže popriličnu količinu šećera. Međutim, tom problemu smo doskočili s receptom za zdraviju verziju domaćeg kuvanog vina.

Osim čaja, ovo je svakako najzdravije toplo piće koje sebi možete priuštiti tokom hladnih zimskih meseci. Svi sastojci u njemu su organskog porekla, instant vas greje, popravlja raspoloženje, a pomaže i kod prvih znakova prehlade.

Zato ne budite lenji i skoknite do prodavnice zdrave hrane, nabavite sve neophodne sastojke i pripremite svoju zdravu mešavinu ovog opojnog tolog pića

Uživajte!

Sastojci:

pola kašičice mlevenog klinčića

1 kašičica mlevenog cimeta ili 1 veliki štapić

4 cela klinčića

prstohvat kardamoma

1 ½ kašika javorovog sirupa ili 3-5 kapi tečne stevije

2 debele kriške narandže sa korom

pola cm đumbira, grubo seckanog

1 flaša crnog vina

2 zvezdasta anisa

Priprema: Stavite sve osim crvenog vina i zvezdastog anisa u lonac i dodajte čašu vode. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok voda skoro ne ispari. Dodajte vino i anis, smanjite vatru i pustite da se sve zagreje 5 minuta. Ocedite i poslužite toplo.

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/