Jača imunitet

Limun je krcat vitaminom C koji pomaže u borbi s virozama i jača imunitet. Sadrži i kalijum koji kontroliše krvni pritisak te deluje protiv svih upala. Savšen je u borbi protiv astme i drugih bolesti disanja. Pomaže gvožđu da se apsorbira u telu.

Deluje kao antioksidans

Direktan unos ove čarobne kombinacije u želudac čisti telo od toksina te time sprečava nastajanje kancerogenih, abnormalnih ćelija u telu te njihovo razvijanje.

Čisti kožu

Limunska voda deluje kao antioksidant na telo koje čisti od slobodnih radikala koji mu štete. To utiče i na stanje kože koja je svakodnevno izložena negativnim spoljnim uticajima. Deluje i u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne, usporava proces starenja kože i obnavlja kožu.

Za bolju probavu

Limunska kiselina deluje pozitivno na probavu. Sprečava nastajanje stomačnih tegoba i grčeva jer balansira kiseline u želudcu koje su potrebne za normalno odvijanje probave. Izvrstan je saveznik u borbi protiv nadutosti i žgaravice. Limunska voda čisti jetru te deluje antiseptički zbog čega 'čisti' creva od toksina koji se nakupljaju na ivicama creva.

Pomaže kod mršavljenja

Limunov sok sadrži pektine, polisaharide koji smanjuju želju za hranom. Čaša vode s limunom odmah nakon buđenja pruža osećaj sitosti te pomaže hrani da se brže razgradi.

Balansira PH vrednosti

Limunska kiselina kao i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu alkaliziraju naš organzam, odnosno krv te ga dovode u balans i time sprečavaju razvoj brojnih bolesti.

Popravlja raspoloženje

Vitamin C unesen direktno u organizam, odnosno na prazan želudac deluje poput energetske inekcije koja popravlja raspoloženje, budi naš organizam i pomaže u borbi protiv depresije, teskobe i stresa.

Obnavlja ćelije kože 

Ovaj čarobni napitak značajno deluje na kožu, a time i pomaže u zaceljivanju rana i obnavljanju mlade kože te kod smanjivanja vidljivosti ožiljaka. Zbog svog protiv upalnog svojstva, ovaj jutarnji napitak izvrstan je borac protiv infekcija rana i opekotina.

Za sveži dah

Ispijanje vode s limunom ispira usnu šupljinu koja je prepuna bakterija koje su glavni uzrok lošeg zadaha. Isto tako, ova kombinacija pomaže kod zubobolje i gangivitisa.

Deluje kao duiretik

Limfni sistem ima važnu ulogu za naše telo, ali i imunitet koji ga štiti. Čaša vode ujutro hidrira telo i vraća izgubljenu tećnost tokom noći. Dehidracija može da prouzrokuje umor, tromost i pad imuniteta što može dovesti do zatvora, visokog pritiska i nesanice.

izvor: zadovoljna.hr