Vulkan na Kostariki

Čim se smestite, kreću pripreme za uspon do vulkana Arenal. Najpre ćete provesti dva dana u dvodnevnoj rečnoj rafting ekspediciji kroz netaknutu prašumu. Do šestog dana bićete dovoljno u formi da stignete i do zida od lave. Imaćete priliku da relativno izbliza posmatrate magmu koja ključa i potom se sliva niz vulkan. Neverovatno iskustvo!

Safari na Aljasci

Kada stignete u bazu na Aljasci, dočekaće vas gozba i šampanjac u privatnom lodžu. I baš kad počnete da uživate u komforu, naći ćete se u malom hidroavionu iznad poluostrva Kenai kako posmatrate divlje medvede. Zatim ćete voziti kajak na otvorenom moru, a onda se i penjati uz glečer u parku Kachemak Bay. Za kraj, jahaćete duž neverovatnih plaža uživajući u istinskoj, netaknutoj divljini. (www.soaringeaglelodge.com)

Novozelandski ekstremni miks

Mislite da je na Novom Zelandu dosadno? Ah, kako se varate! Adrenalinski medeni mesec možete da započnete u Oklandu, gde ćete sa Sky Towera (visine 328 m!) posmatrati okolinu u krugu od 80 km. Odvezite se do pećina Waitomo i spuštajte vertikalno 300 stopa na čuvenom Black River raftingu. Predahnućete tokom noći u Whakapapa Villageu, a sutradan se uputite na krosing kroz nacionalni park Tongariro, koji se proteže preko pustinjskog i vulkanskog terena. (www.waitomo.com, www.tongarirocrossing.org.nz)

Vožnja na ’krov’ Afrike

Umesto da se odlučite za uobičajeni safari, popnite se na par blatnjavih motora i doživite četiri godišnja doba u jednom danu dok se vozite iz jedne od najnižih afričkih dolina do jednog od njenih najviših vrhova. Manevrisaćete dok prelazite reke, mostove i staze koje su utabale životinje. Put traje devet dana, a tokom njega obići ćete Južnoafričku Republiku i Lesoto i usput se sprijateljiti s lokalnim vodičima i ostalim učesnicima bike safarija (www.africanoffroadtours.com