Došao je i taj dan kada bračno putovanje postaje savršen start vašeg zajedničkog života. Čuveni medeni mesec bi uz to trebalo da bude nezaboravno i romantično putovanje; međutim, pitanje je, kuda otputovati kada je ovaj povod u pitanju?

Jasno je da želite romantiku ali zašto svi kada je to u pitanju govore samo o zalascima sunca, doručku u krevetu i šampanjcu? Da li ste vi zaista osoba koja će se strasno baciti na krevet posut ružinim laticama?

Ili... Možda i niste.

Tivoli Palácio de Seteais

Sagrađen u XVIII veku i pod zaštitom UNESCO-a, Tivoli Palácio de Seteais je idealan za one sa kraljevskom maštom koji su u potrazi za mirnim odmorom. Ovaj hotel, sa limunovim drveće u svom dvorištu, pruža neverovatan pogled na arhitekturu gradića Sintra (predgrađe Lisabona) iz XIX veka. Zidovi nekih soba kao i restorana su prekriveni šarenolikim muralima iz epohe rokokoa, a mali broj nameštaja koji nije originalno iz XVIII veka je stilski osmišljen kako se ne bi videla razlika. Van hotela vas očekuje istraživanje veselog Sintrae u kom se nalaze živopisni restorani i arty butici.

Lokacija: Sintra, Portugal

Kada putovati: Sezona traje od sredine juna do sredine septembra. Ovo vreme je savršeno za postsvadbeni detoks, ali ako ipak želite odmor sa manjim brojem turista onda u Portugalu izbegavajte leto i verske praznike. (http://www.tivolihotels.com)

Skriveni raj Six Senses Yao Noi

Smešten na vrhu ostrva Ko Yao Noi u zalivu Phang Nga Bay, ovaj hotel je mesto gde je sve moguće, pogotovo u zoru ili u sumrak, kada ćete zbog celokupne atmosfere ostati bez daha. Započnite svoj dan časom joge posle doručka ili krenite u istraživanje ostrva tradicionalnom vožnjom dugačkim čamcem. Ne zaboravite SPA i masaže koje vraćaju život, a zatim se prebacite u bar i posmatrajte zalazak sunca sa koktelom u ruci. Hotel je poznat po svom suptilnom luksuzu, pa ćete uživati u vilama koje broje ukupno 56 manjih i većih bazena. Opustite se i uživajte u lepotama netaknute prirode koja vas na ovom ostrvu okružuje na svakom koraku...

Lokacija: Phang Nga, Tajland

Kada putovati: Sezona na Tajlandu traje od novembra do maja, mada i u ostalim mesecima ovde postoji bezbroj stvari koje možete da radite. Cele godine možete da posmatrate ptice, dok je od oktobra do aprila idealno vreme za ronioce. (http://www.sixsenses.com/Six-Senses-Hideaway-Yao-Noi)

Kinsterna, peloponeška legenda

Zamislite aristokratsku kuću iz XIII veka ušuškanu između drveća masline i limuna. A sada zamislite sebe kako na tom mestu u čarobnoj noći, sedite i pijete vino iz lokalne vinarije, večerate neverovatne kulinarske specijalitete grčke i mediteranske kuhinje. Sve ovo vas čeka u vili iz vizantijskog doba, ušuškanoj u brdovitom predelu sa kog se pruža beskrajan pogled na plavetnilo Egejskog mora. Kinsterna Hotel i Spa nudi luksuzne apartmane stvorene za mladence u kojima ćete imati potpunu privatnost. Istražite egzotične i skrivene plaže, provozajte se privatnom jahtom koja je u vlasništvu hotela i jednostavno ne propustite ni jedan trenutak u raju.

Lokacija: Agios Stefanos, Monemvasia, Peloponez, Grčka

Kada putovati: Proleće, leto pa čak i rana jesen su idealni za putovanje u Grčku. Međutim, ukoliko planirate da uključite shopping u svoj odmor, a naravno da planirate, proverite radno vreme butika jer se oni malo ekslukzivniji ne otvaraju pre juna. (http://www.kinsternahotel.gr/)

Rajsko ostrvo Baros

Ako posetite ovo lusksuzno odmaralište, odsešćete u elegantnim i prostranim vilama. Svaka vila poseduje veliki, spoljašnji đakuzi, što nadoknađuje nedostatak privatnog bazena. Ukoliko poželite da razbijete svakodnevicu koja se sastoji iz lešakrenja na udobnim ležaljkama i posmatranja okeana neopisive boje, možete da odete ne neku od jednodnevnih ekskurzija. Hotel takođe organizuje plovidbe u sumrak, a jedno od iznenađenja na takvoj plovidbi je večera pod zvezdama na peščanom prudu usred Indijskog okena. Baros se diči svojom odličnom kuhinjom pa u restoranu imate izbor od kog će vam se zavrteti u glavi, ali pre jela svakako otiđite na jutarnji čas joge pored okeana.

Lokacija: Maldivi

Kada putovati: Najlepše vreme na Maldivima je između novembra i aprila, dok je sezona monsuna od maja do oktobra. Pošto u tom periodu zaista neće imati šta da radite sem da vežbate ili eventualno ronite, žrtvujte malo više novca i rezervišite svoj termin u sušnoj sezoni. (http://www.baros.com/)

Tekst: Jasmina Avramov