Soneva Fushi

Kunfunadhoo ostrvo, Baa Atoll, Maldivi (soneva.com)

Soneva resorts je koncept koji je nastao pre dve decenije iz ideje jednog bračnog para o povratku prirodi, ali na luksuzan način.

Oni su osnivači i Six Sence rezorta koji su prodali da bi se posvetili Sonevi i konceptu „jedan vlasnik, jedan menadžer, jedna filozofija, jedan brend“. Lovisa Lundstrom, urednica u švedskom izdanju magazina ELLE kaže: „Plaža koja oduzima dah, tirkizni talasi, prelepa priroda i sve to smešteno u ušuškani i vrlo prijateljski resort.“

Svaka privatna vila ima svoju plažu i vrt, batlera, a skoro u svakoj je bazen sa morskom vodom. Na ostrvu postoje i teniski tereni, a čovek se može opustiti i uz vožnju bicikla, jogu, tai-či časove ili čak iz otvoreni bioskop. Čim se kroči na ostrvo, vlada „bosa“ politika, tako da je potrebno odmah po dolasku protegnuti prste po pesku.

Belmond Hotel Cipriani

Venecija, Italija (belmond.com/hotelcipriani-venice)

Okolina ovog hotela takva je da posetioci treba često da se uštinu kako bi videli da nisu usred nekog filmskog seta. Život kakav je poznat do ulaska u ovo mesto staje, a onda sve preliva lepota Venecije: „Ovo je prelepa lokacija u kombinaciji sa luksuznim italijanskom stilom“, kaže Giovanni Battista Sparacio, urednica ELLE Spose Italy.

VIP osobe se ovde mogu sresti na svakom koraku, a kvalitet usluge je perfektan.

Hotel ima ogroman bazen i restoran okićen Michelin zvezdama koji sve vreme podsećaju da stvari ne mogu biti bolje. Ali, onda sledi demanti posle pogleda sa privatne terase na lagunu, u trenutku kad lični batler upita da li je potrebno još nešto. 

Villa Treville

Positano, Italija (villatreville.com)

U svakom apartmanu Vile TreVille oseća se duh istorije prethodnog vlasnika, čuvenog režisera filma i opere Francoa Zeffirellija. Legende poput Tennesseja Williamsa, Laurencea Oliviera, Richarda Burtona i Elizabeth Taylor spavale su ovde.

TreVille je epitom romantične Amalfi obale jer se nalazi na liticama krečnjačkih stena i gleda na Positano i Tirensko more. „Villa TreVille poseduje sve - šarm, lepotu, istoriju i romantiku” kaže Justine Cullen, glavna i odgovorna urednica ELLE Australija.

Savršenstvo ovog mesta ogleda se na svakom koraku, od kuhinje hotela u kojoj se spremaju specijaliteti od lokalnih i svežih sastojaka do besprekorne usluge. Mnogi zaposleni rade u ovoj vili godinama, tako da se se stvara osećaj udobnosti kao da ste u poseti nekoj staroj, luksuznoj, porodičnoj kući.  

Ion Luxury Adventure Hotel

Nesjavellir, Island (ioniceland.is)

Na sat vremena vožnje od Rejkjavika i nedaleko od UNESCO World Heritage national

Parka nalazi se lon Luxury Adventure Hotel. Smešten je u podnožiju ugašenog vulkana okružen planinama i poljima koje je formirala lava. Ponosi se ekološkom odgovornošću na svakom nivou od organske posteljine, preko sistema za štedno trošenje vode do hrane koja se uzgaja lokalno. Čak su i stolovi i stolice napravljeni od recikliranih materijala. A pogled? „Savršen”, kaže Maiko Hamano, ELLE

Mariage, glavna i odgovorna urednica izdanje ELLE Japan. Relaksacija u spoljnim bazenima sa toplom izvorskom vodom, uživanje u hrani mnogostruko nagrađivanog restorana, opuštanje u Lava Spa centru u kome se otkriva „zemlja vatre i leda”, čine da se vrlo lako zaboravi da se Ion Luxury Adventure Hotel nalazi na planeti Zemlji.  

The Lalu

Yuchi Township, Nantou County, Tajvan (thelalu.com.tw/en)

Ovo mesto okruženo je zen principom, a u taj prilog svedoči i nekoliko obožavalaca: japanski car Hirohito imenovao je The Lalu svojom zvaničnom rezidencijom dvadesetih godina prošlog veka, a i Chiang Kai-shek često je voleo tu da odmara.

ELLE Tajvan tim takođe obožava ovo odmorište. Sa svakog mesta prostire se prelep umirujući pogled na planine i jezera. Tradicionalni motivi elegantno se prepliću sa modernim, bilo da se pije čaj ili se kupa u infinity bazenu. Kratko rečeno - spokoj. 

Four Season Resort Maldives, Landaa GIiraavaru

Landaa Giraavaru ostrvo, Baa Atoll, Maldivi (fourseasons.com/maldiveslg)

Ovo malecno ostrvo budi Jacquesa Cousteaua u ljudima. U saradnji sa lokalnim organizacijama hotel Four Seasons Resort Maldives omogućuje gostima da učestvuju u obnavljanju koralnog grebena u okolini.

Međutim, pri samom dolasku, pažnju skreće nagrađivani spa koji nudi ajurveda i holističke tretmane poput čuvenog Om Supti Night Spa Ritual, koji garantuje brz i lak san ili Omkaara kundalini masažu za parove. Izvršna urednica ELLE Koreja Iris izuzetno voli ovo mesto i uživa u romantičnim pogledima i besprekornoj usluzi: „Da ne zaboravim da spomenem vile tik iznad vode i bungalove na plaži. Nikada nećete želeti da se vratite u civilizaciju.“

ELLE TIP VENECIJA

Obevezno se udobno obujte i spremite se unapred da ćete se izubiti šetajući po Veneciji. Mala ostrva oko Venecije, Murano i Burano takođe vredi posetiti.

ELLE TIP POSITANO

Ne idite u Positano u avgustu, tada većina Italijana uzima odmor, te su gužve ogromne. Takođe, poštujte plave barijere u moru, one garantuju sa unutar njih nema meduza. 

ELLE TIP TAIVAN

Oko Sun Moon jezera nalazi se čuvena biciklistička staza u dužini od 29 kilometara. Od strane CNN-a uvrštena je u deset najlepših staza na svetu. 

Priredila: Bransilava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/