Međutim, na spisak sada slobodno možete dodati još jedan razlog za posetu zemlji jezera, postojbini Deda Mraza i Aurore Borealis.

Finska je sada proglašena najbezbednijom zemljom za život i posetu naravno.

Pri tome ova nordijska zemlja, koja važi i za najbolje čuvana tajnu severne Evrope, nalazi se na petom mestu liste najsrećnijih država sveta.

Razlog za to ne leži samo u idelanoj strukturi školovanja i poslovanja, kojima može da se pohvali, već i ne baš tako zavidnom, ali opet zabavnom podatku - Finci vole da se piju i druže. Međutim u toj meri da umeju da preteraju po ovom pitanju, te će tako svaki Finac na spisku svojih omiljenih aktivnosti visoko kotirati druženje uz alkohol.

Ako vas ovi podaci nisu zaintrigirali, onda svakako trebate imati na umu i to da ove godine Finska proslavlja 100-godišnjicu svoje nezavisnosti, te se širom zemlje održavaju najrazlilčitiji kulturni i zabavni događaji, tokom čitave godine.

Ukoliko, i dalje niste zainteresovani za posetu severnim zemljama, evo spiska ostalih zemalja i gradova, koji se smatraju najsigurnijima za boravak, a koje su na svetskom ekonomskom forumu proglašeni za najsigurinije.

1. Finska

2. Ujedinjeni Arapski Emirati

3. Island

4. Oman

5. Hong Kong

6. Singapur

7. Norveška

8. Švajcarska

9. Ruanda

10. Katar

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/