Nije uopšte prerano da počnete sa razmišljanjem o godišnjem odmoru. Naravno, ako planirate da putujete.  

ELLE vam donosi top destinacije za dolazeću godinu, kako biste uhvatili prve ponude i uštedeli nešto novca.

1. Kuba

Kada je Amerika smanjila restrikcije Kubi i Amerikancima omogućila da odaberu ovu zemlju kao sledeću destinacije za putovanje, ceo svet se podsetio čari i lepote ove egzotične Kube.
Iako će većina pohrliti u popularnu Havanu koja je zbog velikog broja turista ove godine počela menjati svoju autentičnost, mi vam skrećemo pažnju na Viñales - koji većina turista još nije otkrila, njegove pastelne kuće i farme duvana. Tu se krije ona “prava Kuba”.

foto: Instagram/doina

2. Kapri

Krečnjačke stene koje ga okružuju, osim što stvaraju očaravajući krajolik, oduševiće one koji na godišnjem odmoru žele da ostanu aktivni, jer im nude nezaboravnu planinarsku avanturu.

Uske bele ulice skrivaju male dućane, restorane s italijanskom hranom u njenom najboljem izdanju i kafiće koji poslužuju jak espresso, baš kakav Italijeni vole.

Kroz ove ulice poput slapova se proteže cveće jarke ružičaste i ljubičaste boje, prizor koji će vas na svakom koraku iznova oduševljavati. Sve dok se ne okrenete i ne ugledate tirkizno plavo Tirensko more koje okružuje Kapri, malo ostrvo na jugu Italije.

foto: Instagram/aktug

3. Milos

Mikonos i Santorini su turiste osvojili spektakularnim zalaskom sunca i odličnim noćnim životom, a Milos se istakao kao sledeća popularna destinacija u Grčkoj. Skoro nestvarno bele plaže zapljuskuje more jarko tirkizne boje na ovom, zapravo vulkanskom ostrvu poznatom kao mestu na kome je nađena skulptura Venere koja i nosi naziv Milonska Venera.

foto: Instagram/garypeppergirl

4. Azorska ostrva

Bilo je samo pitanje vremena kada će se na mapi popularnih mesta za putovanja naći i ovo, koje nazivaju “novim Islandom”.  Prirodne lepote Azorskih ostrva opisuju kao spoj srednjovjekovnih portugalskih gradića, visokih irskih hridina, havajskih vulkana, te skandinavskih vrela.

Svake godine taj čarobni portugalski arhipelag zabeleži porast od oko 30 posto turista.

foto: Instagram/m.pedroso89

5. Šri Lanka

Misteriozna lepota ove zemlje oduvek je privlačila turiste, ali i najpoznatije istraživače i moreplovce kroz čitavu istoriju, poput Marca Pola i Vasca da Game. Iako i danas na karti mnogih avanturista, predivna Šri Lanka još uvek nije dosegla svoj turistički vrhunac. Ove godine zato preduhitrite sve turističke trendove i odaberite Šri Lanku kao idealnu lokaciju za godišnji odmor u 2017.

Putovanje ovom egzotičnom zemljom iskustvo je za sva čula.  Njene boje će vas hipnotisati,  lagani povetarac doneti miris kardamoma i lišća curry biljke. Šetnja uz more sa skoro srebrnim odsjajem je posebno iskustvo, koje pojačava sitni beli pesak. Izuzenu lepotu pejzaža, naći ćete utkanu i u ljude, koji će vas dočekati raširenih ruku, s velikim osmehom na licu.

foto: Instagram/gypsea_lust

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/