Očuvana barokna zdanja, cvetne aleje koje se prostiru na neverovatnih 45 hektara površine, kuća palmi i leptira, čine ovu nesvakdiašnju destinaciju omiljenom izletničkom atrakcijom kako u Nemačkoj, tako i u komšijskoj Austriji i Švajcarskoj, a mi je sada predstavljamo i vama.

Legenda kaže da je princ poljupcem probudio ostrvo Majnau, koje je potom prebraženo u veliki rajski vrt. Nismo sigurni baš u istinitost ove legende, ali da ovo nesvakidašnje ostrvo izgleda rajski, u to jesmo.

Ono što je činjenica to je da se švedski princ Lennart Bernadotte Drugi 1930. odrekao trona, ne oženivši se devojkom plave krvi, već onom iz naroda. Njegov otac Wilhelm mu je tada prepusto vlasništvo nad ostrvom Majnau, kao jednu vrstu svadbenog poklona. Princ Lennart se na prvi pogled zaljubio u ovo ostrvo i ostatak života, zajedno sa svojom suprugom, posvetio tome da Majnau pretvori u pravi rajski park otvoren za javnost.

Tako ovde pored brojnih biljnih vrsta cveća, drveća i egzotičnih biljaka, možete videti i neke vrlo retke, ali i vredne prirodne vrste. Jedan od značajnijih primeraka je “Viktorijina lipa”, koju je veliki vojvoda zasadio 1862. na dan kada mu se rodila kćerka.

Tu je i drvo pagode, čije stablo je izuvijano na vrlo bizaran način i mnoge druge ne samo značajne biljne vrste, već i one interesantne ilepe na oko, poput raznolikih cvetnih leja zasađenih u oblicima pataka i paunova.

Dakle, pravi cvetni raj i mesto koje bi svaki zaljubljenik u baštovanstvo i prirodu trebao da poseti.

U periodu od juna do avgusta ovde cveta više od 9.000 ruža, a ima ih preko 400 vrsta. U cvetnim lejama rodondendroni prate lale, a početkom svakog leta pojavi 35.000 novih mirisnih pupoljaka.

Iako najživlja tokom prolećnih i letnjih meseci, bašta svoje skrivene čari ima i u jesen, kada cvetaju prelepe dalije, a moćni hrastovi i kedrovi poprimaju zlatne boje krošnji.

Iznad bogatog cvetnog carstva i veličanstvenih, bujnih krošnji izdiže se barokna palata koja je 500 godina bila u vlasništvu viteškog reda, a datira iz 13. Veka. Pored šetnje baštom i uživanja u veličanstvenim cvetnim prizorima, važi za omiljenu turističku atrakciju na ostrvu.

Tu su još neka omiljena mesta za posetu, koja možete videti nezavisno od godišnjeg doba: kuća palmi koja poseduje i jedinstvenu kolekciju od 1.200 cvetova orhideja, zatim najveća kuću leptirova u Nemačkoj, sa preko 1.000 primeraka raznih egzotičnih vrsta; kao i Svetu Mariju, palatu-crkvu, koja važi za dragulj južne Nemačke.

Pogledajte u galeriji prelepe predele ovog čarobnog mesta...

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Na jugoistoku Nemačke nalazi se dobro poznato Bodensko jezero, a u njemu ostatvku Evrope manje znano: Mainau cvetno ostrvo.