Island možda nije prvo mesto na koje pomislite kada planirate o sledećem odmoru, ali ova čarobna zemlja predstavlja raj za turiste koji su u potrazi za avanturom i uživanjem u pravom prirodnom okruženju.

(#Putovanja: Najlepši gradovi severne Italije)

Zemlja vatre i leda, kako je često nazivaju, zahvaljujući odličnoj pozicioniranosti usklađenoj sa prirodnim uslovima, pruža obilje različitih aktivnosti koje, osim što su zabavne, su u isto vreme veoma edukativne.

U Islandu možete videti glečere, ali takođe prići blizu nekim od najaktivnijih aktivnih vulkana na svetu. Takođe, on se može pohvaliti velikim brojem plaža sa crnim peskom, i vast open lands popunjenim cvećem.

Ako je posetite u pravo vreme, nebo će biti prepuno duginih boja, zahvaljujući severnoj svetlosti. U drugom periodu, pozicija Islanda, u blizini polarnog (arktičkog) kruga, dan traje 24 sata. 

Koliko je Greenland prekriven ledom, toliko je Island zelenom površinom. To dokazuje i fotografija jezera Myvatn, koje se nalazi u mestu Kálfaströnd.

Planina Esja je omiljeno mesto planinara koji dolaze sa različitih krajeva sveta kako bi se uspinjali ka vrhu. Posebno je fascinantan pogled na planinu, sa Reykjavik luke.

Island je takođe bogat brojnim gejzirima koji predstavljaju pravo spa uživanje...

Crni pesak na plažama, i planine koje uokviruju plažu izgledaju kao sa filmskog platna.

Ponekad pejzaži podsećaju na savršene slike koje su nastale uz malo boje i poteze četkice.

Severna svetlost je zadužena za nastanak prelepih duginih boja koje se protežu duž celog neba. 

Glečeri i vulkani se međusobno prepliću a zbog svojih oblika, kada se gledaju iz ptičje perspektive, podsećaju na prirodne zamkove.

S obzirom da je ova zemlja veoma bogata kvalitetnom vodom i toplim izvorima, Island se može pohvaliti i velikim brojem vodopada.

Ušuškan između nekoliko poluotoka i uvala, glavni grad Reykjavik je takođe impozantan i vredan posete.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija