U odnosu na prošlu godinu ova lista se među svojim prvacima malo izmenila. Ipak, jedno se ostrvo značajnije pomerilo na listi najprivlačnijih, i to jedno koje nije tako daleko, i koje bi obavezno trebalo da posetite baš ovog leta…

Najlepše ostrvo na svetu, prema izboru posetilaca internet stranice TripAdvisor-a za 2016. godinu je najveće havajsko ostrvo Maui, koje je prošle godine, bilo na drugom mestu. Tada su zlato odnela ostrva Turks i Kajkos, ali su ona za samo 365 dana spala na 4. mesto liste. Postavlja se pitanje zašto su Havaji osvojili srca putnika – verovatno zbog piktoresknih krajolika, prekrasnih plaža i vrhunskih hotela i restorana, ali ni neka evropska letovališta nisu sasvim zaboravljena.

Maui (Havaji)

Za one koji vole sportove na vodi (surfovanje, jedrenje na dasci ili kiteboarding) Maui je idealna lokacija. Atrakcije u obliku prirodnih lepota nalaze se svuda po obali, a naročito na njegovom severoistočnom delu gde se možete upoznati sa divnim vodopadima i biciklističkim stazama kroz prirodu.

Santorini (Grčka)

Na evropskoj mapi čarobnih ostrva se pored Madeire nalazi i čuvena grčka lepotica Santorini. Zaslepljujuće bele kuće u kontrastu su sa vulkanskim stenama koje ih okružuju a tu su i azurno plavi krovovi kuća. Plaže su bele a stene gotovo crne, a ako ovome dodamo i jedan od najlepših zalazaka sunca na svetu koji se odavde može posmatrati druga objašnjenja nisu potrebna.

Jamajka

Prošle godine ga nije bilo na listi a danas je to ostrvo u Karipskom moru o kojem mnogi sanjaju. Svojom raznolikošću u pogledu turističke ponude može da zadovolji svakog putnika namernika. Ovo je idealno mesto za avanturiste i one koji uživaju u ekstremnim sportovima, ali i za one koji vole da na odmoru pre svega dobro jedu!

Providenciales (Turks i Kajkos)

Ova ostrva su deo karipskog arhipelaga ostrva o kojima se malo toga zna, a na njima se nalaze i neke od najlepših plaža sveta. Istočno od Kube, Providenciales se smatra središtem turizma u ovoj zemlji. Prestižne titule godinama osvaja zbog koralnih grebena koji su vam na dohvat ruke, snežno-belih plaža i luksuznih turističkih kompleksa. Koga zanima vodeni svet može da posmatra migracije kitova!

Bali (Indonezija)

Bali je mešavina svega. Indonezijsko ostrvo nudi peščane plaže, gde se danima možete izležavati i uživati, a za one koji vole meditaciju i jogu ovo je pravi raj! Unutrašnji mir se ovde ne traži on je prisutan u svemu na šta naiđete – od flore do faune, preko tropskih šuma i drevnih hramova.

Lista najlepših ostrva u Evropi izgleda ovako:

1. Santorini (Grčka)

2. Majorka (Španija)

3. Madeira (Portugal)

4. Krit (Grčka)

5. Tenerife (Španija)

6. Rodos (Grčka)

7. Gran Kanarija (Španija)

8. Korzika (Francuska)

9. Džerzi (Velika Britanija)

10. Kapri (Italija)

izvor: City Magazine

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija