Zato smo rešili da vam donesemo praktične informacije koje će vaš boravak u Madridu pretvoriti u pravu avanturu i uživanje. Kako bismo dočarali pravu madridsku atmosferu, rešili smo da se konsultujemo sa lokalcima, koji poznaju svako ćoše ovog prelepog grada. 

(Top 5 destinacija Španije)

Zato je sada vreme da upoznate Madriđane koji će vam otkriti čari ovog grada: 

Ishrana i mesto za izlazak

Laura Somoza (dizajnerka nakita): Restoran Valgame Dios se nalazi u najatraktivnijem kvartu grada, tzv. četvrti Chueca. Ako želite da vidite cool ljude, buntovnike modnog sveta, ovo je pravo mesto za vas. Obavezno probajte jelo jamón ibérico i degustirajte vino, a nakon večere možete posetiti noćni klub El Amante. 

Ade Martin (članica španskog garažnog rock benda Hinds): Šarmantan bar Casa Camacho poseduje neobičan prostor, ali pored toga može se pohvaliti veoma ukusnim specijalitetom kuće koji se zove yayo, što se može prevesti kao mešavina čudnih alkoholnih stvari. Obećavam, svideće vam se!

Što se tiče noćnog provoda, preporučila bih vam klub La Vía Láctea koji se prostire na dva sprata, a u njemu obično DJ pušta rock muziku 60-ih i 70-ih. 

Obilazak grada

Ade : La Gran Via! Svi posetioci obično šetaju pokred ukrašenih starih zgrada na ovom šetalištu, koje obuhvata deo duž južne ivice Malasana. La Gran Via je poznata po dobrom šopingu, parkovima i noćnom životu. Jasnije će vam biti kada vam kažem da ovu ulicu nazivaju "ulicom koja nikada ne spava"." Kada ljudi vide Malasan, momentalno se zaljube", kaže Ade i dodaje:"Imam dosta prijatelja iz drugih zemalja koji su, nakon što su videli La Gran Via, odlučili da ostanu i potraže posao u Madridu." 

foto: secretosdemadrid Instagram

Kupovina

Ade: Flamingos Vintage Kilo! Kako biste imali zalihe garderobe za bend i sam nastup, najbolje je da kupujete u ovoj vintidž radnji. Flamingos Vintage Kilo radnja je omiljena rokerima, jer u njoj kupci plaćaju po težini materijala, bilo da je reč o Levis farmerkama ili vintidž jakni. 

Kling, španski modni lanac (postoji još četiri u Madridu) nudi razigrane komade, poput clutch torbi sa neobičnim desenima krofne, džempere prekrivene pingvinima, i to je mesto gde mi članovi benda idemo da kupimo teksas. 

Laura: Better! Ovde možete pronači najaktuelnije modne komade, posebno mladih španskih dizajnera kojima je to prilika da se afirmišu. Nemam dovoljno dobre reči kako bih opisala ovu radnju. Zatim tu je butik "In Dietro". Veoma sam pronicljiva kada je reč o enterijerima i garderobi, zbog čega butik In Dietro koji se nalazi u Salamanca regionu obožavam. U njemu mogu da nađem sve, poput neobičnih ukrasa za kuću. 

foto: Boho bar Instagram

Smeštaj

Laura: Dear hotel je defintivno postao toliko atraktivan da me podseća na butik, jer je sve savršeno i predstavlja idealno mesto za uživanje. Takođe, moram da spomenem penthaus lounge koji se zove Nice to meet you. Osim čarobne, mirne atmosfere, ovo mesto pruža odličan pogled na grad koji vas neče ostaviti ravnodušnim. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija