Herb Lester

Vodiči izdavačke kuće Herb Lester definitivno jesu za one najhrabrije! Kada posegnete za njihovim dopadljivim retro koricama, otkrićete odgovore na pitanja kako da otkrijete stari Njujork  ili da sami upoznate Pariz.

Sve što treba da posetite pažljivo je odabrano tako da čak i sami meštani hvale ove vodiče koji vas, osim u najveće prestonice, vode i u manje gradove poput Ostina ili Nju Orelensa.  Zajedno sa fotografijama sa putovanja, oni su vredni čuvanja zauvek.

All you can eat

Bilo da se nađete u Parizu ili Nujorku, ovi sjajni gastro vodiči upoznaće vas sa tom kulturom uz pomoć lokalnih specijaliteta. U Njujorku na primer saznajte sve o krofnama i popularnim dajnerima... Autori nesebično ukazuju na najbolja mesta i opisuju njihov istorijat, a najnovije izdanje posvećeno je kroasanima u Parizu. Putovanja nikada nisu zvučala ukusnije, mljac!

The Stylist’s Guide to NYC

Sibella Court je stilistkinja koja je ipak otišla malo severnije i na jednom mestu pobrojala najbolja njujorška mesta za kupovinu. Ali, ovde nije reč samo o buticima, Sibella otkriva niz lokaliteta poput galanterijskih radnji, gvožđarija, gradskih pijaca i netradicionalnih prodavnica. Fanovi ovog vodiča svakodnevno otkrivaju neka nova mesta, a ceo ovaj fenomen možete pratiti na Instagramu pod hashtagom #thestylistsguidetotheglobe.

Bonjour City Maps

Ručno rađeni crteži Marina Montaguta odvešće vas na skrovita i nepoznata mesta u Njujorku, Londonu i Parizu. Ovi vodiči-mape mogu da se sklope u veličinu pasoša, ali neka vas dimenzije ne zavaraju. Kofer i putokazi za neverovatna mesta jesu sve što vam treba za savršeno putovanje.

Xenophobe’s Guide

Iako su puni stereotipa i generalizacija kako se žitelji neke zemlje ponašaju ili govore, međutim, osvojiće vaš šarmantan pristup kojim su prikazane njihove mane. Ovo vodiči pružiće vam uvid u trivije, smešne i pronicljive činjenice o ljudima i njihovim karakteristikama što će vaše putovanje učiniti jedinstvenim.

Gogo City Guides

Uz spisak najatraktivnijih mesta u svakom kvartu, kao i prateće aplikacije, bićete rođena Parižanka ili žiteljka Londona. Minimalistički dizajn sa tabelama čini ove mape idealnim rešenjem za lutanje po gradu, a njihov najveći plus jeste to što se dva puta godišnje revidiraju, što znači da nikada nećete propustiti najpopularnija mesta.

Priredila: Jasmina Avramov