Da, svi ih imamo na svojoj Instagram listi.

Top modne blogerke tu su da nam „upropaste“ život, lajk po lajk, njihovi dani sastoje se od beskrajnih putovanja (posle kojih im koža i kosa naprosto sijaju – kako?), novih dizajnerskih komada i čudesnih egzotičnih destinacija svake nedelje.

Naravno, svesni smo da njihova realnost nije baš tako divna, ali nema dileme – dovoljno je dobra! Vreme je da sebi priuštite jedan odmor u pravom glamuroznom Instagram stilu kakvog se ni svetske blogerke ne bi postidele. Pratite naše savete i ne zaboravite da nam pošaljete razgledicu.

#hashtag

Kreirajte poseban hashtag za putovanja, bez obzira na destinciju. Tako će vaši prijatelji (kao i skriveni neprijatelji koji uživaju u tome da vas špijuniraju) na jednom mestu moći da pogledaju sve vaše avanture. Znamo da zvuči blesavo, ali hej, zar nismo svi neodobravajuće podizali obrvu kad je Chiara uvela ovu modu, a danas njen hashtag #blondesaladneverstops ima preko 20 hiljada postavljenih fotografija i nebrojeno mnogo destinacija.

Inspiracija: Chiara Ferragni (globtroterka za koju nikada sa sigurnošću ne možemo da kažemo gde se nalazi) @chiaraferragni

Počnite od pakovanja

Mislite da putovanje kreće od onog trenutka kad se dokopate inostranog tla? Pogrešno! Blogerke znaju bolje. One će početi da se pripremaju danima unapred, ostavljaće suptilne foto nagoveštaje, a obavezno će dan, dva pre putovanja objaviti fantastičnu flat lay fotografiju stvari koje nose na put. Budite precizne, ređajte po bojama, oblicima, teksturama i sve to obavezno slikajte iz ptičije perspektive. 

Inspiracija: Margaret Zhang (kraljica flat lay snimaka) @margaret__zhang

U oblacima

Da, stjuardese će pokušati da vas ubede kako ne bi trebalo da koristite elektornske sprave, ali ne dajte se. Neophodno je da početak putovanja začinite dobrim kadrom koji uključuje oblake, avionsko krilo i vrhove planina, po želji. Ako do tada niko nije shvatio da ste krenuli na put, sada će svima biti jasno.

Inspiracija: Sara Donaldson (australijska džetseterka) @harperandharley

Ključna reč – pogled

Ovo pravilo dobro zapamtite, obavezno morate postaviti snimak pogleda na grad. Pravilo dalje kaže 2/3 neba, trećina tla i brojaćete lajkove trocifrenim ciframa. Jer svi obožavaju da vide dobru sliku pejzaža. Neboderi, stare zgrade, šareni blokovi, palme, priroda – uhvatite srž mesta gde se nalazite i, naravno, podelite to sa svojim pratiocima. 

Inspiracija: Aimee Song (modna blogerka sa izvanrednim osećajem za lepo) @songofstyle

Fotogenične kalorije

Okej, na odmoru ste... A jeste li znali da se na odmoru kalorije ne broje? Baš tako! Sa fokusa kamere sklonite dosadani kelj i karfiol i koncentiršite se na najukusnije (i najfotogeničnije) poslastice. Verujte nam, kafa i kolačići donose više lajkova nego tri dobra selfija zajedno. Pokušajte sa kombinacijom kapućina, macarons kolača i lala. Zahvalite nam kasnije. 

Inspiracija: Carin Olsson (fotografkinja koja je na ti sa pariskim poslasticama – a i dalje je mršava) @parisinfourmonth

Akcija!

Jedrenje ili šik fotka na biciklu čine da Instagram srca postanu crvena. Ne budite lenje, vredi se pomučiti za dobar kadar. 

Inspiracija: Hanneli Mustaparta (blogerka i manekenka koja je stalno u akciji) @hannelim

Hashtag #plavo

Zaista postoji nešto magično u prizorima kristalno čistog mora i peska. More, okean, reka, vi birajte. Bitno je da plava boja dominira, uživaćete i vi i vaši pratioci. 

Inspiracija: Jessica Stein (nismo sigurni da smo je videli na snegu u poslednjih godinu dana) @tuulavintage

U društvu je lepše 

Selfiji su super, ali posle nekog vremena svima dosade. Slikajte se sa svojim prijateljima, napravite balans na svom nalagu. 

Inspiracija: Zanita Morgan (blogerka i odlična fotografkinja) @zanitazanita

+ 6 pravila za dobre fotografije

Koristite prirodno svetlo

Zaboravite na blic

Izbegavajte filtere

Kad se fotografišete, činite to u toku zalaska sunca ili tokom oblačnih dana

Ne rearanžirajte tanjire sa tuđom hranom

Ne dozvolite da vam se obrok ohladi dok tražite dobar ugao

Tekst: Jelena Karakaš