Da se ne lažemo - svaka od nas, prilikom pakovanja, je uvek i komplikovana. Svi već znate... 5 pari cipela je standard, 4 para pantalona i jedno 10 majica, nekoliko torbi + kozmetika, šminka, parfemi, knjige... Sve to za svaku priliku i raspoloženje i već u startu je opšti haos, a torba jednostavno nije dovoljno velika. 

Danas vam otkrivamo nekoliko jednostavnih i efikasnih trikova koji će vam pomoći u organizaciji i odabiru onoga što vam je zaista potrebno.

#Spakujte vaše lako lomljive stvari (npr. parfemi!) u čarape. Time ćete biti sigurni da se neće polupati.

#Iskoristite dugmad za uparivanje minđuša. Sjajan i efikasan trik ukoliko volite ove detalje. Zakačite ih za dugmad i tako ih nikada nećete ‘juriti’ po torbi.

#Stavite kablove u futrolu za naočare. Dovoljno su velike te, npr. vaš punjač za mobilni će uvek biti na sugurnom mestu i lako ga je ponaći ukoliko vam zatreba.

#Odeću koja se lako gužva stavite prethodno u plastičnu vreću koja služi za odlaganje iste... I sa time normalno savijte i spakujte u torbu. Taj sloj plastike će sprečiti da se tkanina dodiruje i pravi te prevoje, koje toliko ne volimo.

#Ukoliko pakujete neke prelepe ogrlice, koje zahtevaju posebnu pažnju, umesto da ih nosite u kutijama... Jednostavno svaku ponaosob provucite kroz slamku i tako spakute. Čudna ideja, zanimljiva, ali efikasna. Nema petljanja nakita.

#Pre nego što spakujete bilo koje cipele stavite ih prethodno u kesu ili kapu za tuširanje, kako bi zaštitili svoju odeću da se ne isprlja. 

#Umotavajte odeću umesto standardnog savijanja. Mnogo je praktičnije i manje gužva stvari. A zapanjićete se koliko manje mesta zauzima.

#Ukoliko ste zaista u problemu zarad mesta u vašoj torbi.... Probajte da stavite čarape i neke od beauty proizvoda u vaše cipele/čizme.

#Ako niste osoba koja planira kombinacije unapred, nije lose spakovati po 3 majice/bluze/šta god za svaki par pantalona koji imate. Tako vam nikada neće ponestati ideja.

#Presavijte vaš brushalter na pola i ‘napunie’ ga ostatkom vašeg donjeg veša. Slažite jedan kraj drugog.  

Priredila: Branislava Lazin