Ovan

Uz ovakve poslovne obaveze teško da ste stigli do teretane, ali ubrzo ćete sve nadoknaditi svojom ljubavlju prema ekstremnim sportovima. Ovan najlakše iskače iz visokih potpetica u patike ili peraje. Bandži ili ronjenje na dah, Ovnu je potpuno svejedno. Važno je da je leto započelo adrenalinom i da će se tako i nastaviti. Privlače vas daleke ili nepristupačne lokacije, pa ćete izbegavati popularna letovališta. Izuzetak su Ovnice u lovu na letnju avanturu. Bićete neizbežno seksi i prisutne na svakoj strateškoj lokaciji. Mišićavi preplanuli stranci jednostavno neće moći da vas izbegnu, a i zašto bi to želeli? Vi ste lovac na krupnu divljač.

Bik

Bikovi su ljubitelji luksuza, ali i prirode. Idealan spoj za savršeno Bikovo letovanje je odmaralište na egzotičnoj lokaciji. Tamo u jednom danu možete da ronite s egzotičnim ribama, a uveče da se presvučete u elegantnu toaletu. Na veliku žalost svih Bikova, takvo letovanje je dostupno samo retkim srećnicama. Zamenu ćete potražiti na izvikanoj morskoj destinaciji, ali van užarene vreve turista. Skrivena vila među stoletnim drvećem savršena je pozornica za vašu najdražu letnju zabavu – novu ljubav. Kao prava princeza bežaćete u ponoć sa zabave na rivi, u nadi da će vas tajanstveni stranac pratiti do vašeg tajnog dvorca. Nema smisla šepati bez jedne cipele, ostavite mu broj telefona.

Blizanci

Na prvi pogled vi ste idealan saputnik na svakom letovanju. Prilagođavate se svim situacijama, kulturama i mestima. Lako komunicirate sa strancima i sklapate prijateljstva. Imate odličan nos za pronalaženje dobrih žurki i najmodernijih mesta u gradu. Ipak, kada vam užareno letnje sunce udari u glavu, vi žudite za nečim drugačijim. Ako ikako možete, otputujte što dalje od kuće i iskusite nešto sasvim novo. Nećete patiti za pretrpanim plažama, privlačiće vas evropski gradovi ili azijske kulture. Vi znate da cenite iskustvo različitosti i bila bi prava šteta da ne iskoristite leto za ispisivanje novih stranica vašeg ionako uzbudljivog dnevnika.

Rak

Rakovi su večni okupljači porodice, stoga je za njih prirodna stvar da prate svoje najdraže na bilo koje mesto na svetu. Iako se najprijatnije osećate kad možete da prebrojite sve svoje piliće na plaži, vaša ženska duša skriva i neke druge potrebe. Voleli biste da letujete na nekom romantičnom mestu čije ulice pričaju stoletne ljubavne priče, a šum zavesa na prozorima krije neke nove ljubavi. Jedino što vam nedostaje je ljubavnik s kojim ćete podeliti čaroliju letnje ljubavne priče. Poznajući vaše suptilne zavodničke sposobnosti, uopšte se ne bojimo za vas. Ako budete doputovale same na odmor u Veronu, sasvim je sigurno da će neko poželeti detaljno da vam pokaže znamenitosti.

Lav

Lavice su rođene da bi uživale u vlasti i moći jer oni donose najdražu im zabavu – luksuz. Vi zaista znate da uživate u svakom detalju najskupljeg hotela i istinski razumete neophodnost kupovine u dizajnerskim radnjama. Tako želite i da letujete, ne odričući se ničega. Iako vas prirodno privlače mondenska letovališta, pristaćete i na neku manje izvikanu destinaciju, pod uslovom da je ekskluzivna i drugačija. Spremni ste da žrtvujete svoje visoke kriterijume samo u jednom slučaju: ako se na horizontu pojavi neki redak primerak lovine koji je uspeo da vam privuče pažnju, sledićete ga bez glamura i kroz pustinju i kroz prašumu.

Devica

Vi ste ljubitelj reda i organizacije i teško ćete se opustiti na letovanju ako ne možete svaki detalj da složite kako vama odgovara. Više volite hotel s četiri zvezdice od kampovanja, uređenu plažu od divljih stena, šarmantnog poznanika od zagonetnog stranca. Mrzite prženje na suncu, gužvu na plaži i restorane sumnjive reputacije. Držite se hlada, knjige i flaširane vode. Na prvi pogled zvuči dosadno i konzervativno, ali u vama se krije i ona druga, letnja nimfa, koja zna da iznenadi. Dovoljan je samo jedan magičan pogled da odbacite svoj organizovani svet i upustite se u letnju avanturu s neizvesnim završetkom. 

Vaga

Pitali ste se za koga su zapravo otvoreni svi ti muzeji, galerije, samostani i crkve kad je sve što želite od leta more, sunce i eventualno ljubav. E pa, upoznajte Vagu, velikog degustatora lokalne i globalne kulture. Vage vole sve što je lepo, a znaju da cene i vrednost koju stvari stiču proticanjem vremena. Ne osećate se potpuno ako ste otputovali a niste nahranili svoje estetske i umetničke apetite. Možete provesti sate obilazeći kulturne znamenitosti, i dok drugi padaju natečenih nogu, vi se veselo pentrate na crkveni zvonik i divite se pogledu. U takvom okruženju samo je pitanje vremena kada ćete naići na srodnu dušu koja jednako ceni lepotu, posebno vašu.

Škorpija

Škorpije mrze dosadu, ali ih iritira i jeftina zabava. Isplaniraće letovanje tako da destinacije budu raznolike, intrigantne i neobične. Plan putovanja menjate u trenutku, u zavisnosti od toga kuda vas odvuče intuicija. Na odmoru volite da zadovoljite svoje mentalne i intelektualne apetite, pa često vučete kofer knjiga i časopisa. Iz udobne majice i dubokog hlada u trenu ćete uskočiti u svoj seksi outfit i pod svetla diskoteke. Letovanje bez lova na avanturu ne može se nazvati letovanjem. Uzbudljivi ste, zavodljivi i spremni na sve – takvoj kombinaciji niko ne može odoleti. Jesen će pokazati da li još uvek gori letnji plamen.

Strelac

Strelac je neprikosnoveni kralj svih putovanja. Vaša glad za daljinama nikad nije površan beg od svakodnevice. Vi želite da iskusite čaroliju samog putovanja, osećaj nepoznate daljine, novih ljudi, kultura, predela i ljubavi. Na putovanju pronalazite sebe i dolazite u dodir sa svojom dušom. Zato vaša letovanja nikad nisu suvoparna i s vama nikad nije dosadno. Čak i u najmanjem ribarskom selu vi ćete naći zanimljivog sagovornika, koji će vas odvesti na mesta za koja turisti ne znaju. Ne bojte se nepoznatih šumskih puteva i prečica kroz rečne kanjone. Kad pronađete partnera koji želi da vas prati na vašim nepredvidljivim putanjama, pronašli ste srodnu dušu.

Jarac

Dok većina stoički podnosi najtoplije godišnje doba, a neki se ponosno i razgolićuju, Jarčevi mrzovoljno čekaju da se završi parada letnjih radosti. Jedino okruženje u kojem se zaista možete opustiti jeste vaša vlastita nekretnina, smeštena na diskretnom mestu, daleko od bučnih turista i radoznalih meštana. Kada ste u okolini uređenoj prema vašim afinitetima, postajete opuštena domaćica koja rado ugošćuje prijatelje, priprema ručkove i organizuje sadržajne izlete. Volite kontinentalnu klimu i neće vam teško pasti nekoliko nedelja na planini. Svež vazduh i zelenilo više su nego dobra zamena za krcatu obalu. I naravno, leto bez kompjutera na kojem proveravate poslovne poruke ne dolazi u obzir.

Vodolija

Vi definitivno niste rob konvencija, pa tako ne morate po svaku cenu letovati kad i svi drugi. Volite more u kasno proleće i ranu jesen, a ostatak leta provešćete što dalje od vrućine i gužve. Leto u gradu vam nikad nije bilo mrsko, uživate u polupraznim ulicama i opuštenoj atmosferi koja zavlada. Ponekad se pomešate s turistima i okrivate čari svog rodnog grada. Privlače vas putovanja koja vas mentalno stimulišu, a tada se lako prilagođavate svim uslovima. Niste jednom proveli noć pod zvezdama u vreći za spavanje, iz čistog užitka posmatranja svemira nad glavom. Znate da je život jedno veliko putovanje koje neprestano traje, putovali vi fizički ili ne.

Ribe

Kraljica letnjeg aksesoara počela je s pripremama za leto već u rano proleće. Prošli ste sve anticelulit tretmane, ostavili bogatstvo na kupaće kostime, haljine i sandale, a sada je vreme da pokažete sve svoje atribute. Zavisnica ste od mora i svih njegovih čari. U celodnevnom kupanju može vas omesti jedino obilaženje klubova do zore. Iskoristićete svaki trenutak leta za uživanje, pa u skladu s tim birate destinacije koje vam nude i rekreaciju i zabavu. Flertovaćete od jutra do mraka jer i to spada u čari leta. Tada se osećate najzavodljivije i nemate problem s pokazivanjem tela u bilo kojoj prilici. Verovatno ćete još u septembru šetati svoje nove sandale jer ne možete da podnesete da svako leto ima svoj kraj. 

Tekst: Sunčana Rubić