Mikser Design Food spaja dizajn, hranu, inovativne tendencije u gastronomiji i okuplja male i velike proizvođače delikatesa, poslastica, vina, sireva, slatkiša, organske hrane, dizajniranih kulinarskih predmeta i kuhinjske opreme kao i škole kuvanja. Naredna manifestacija gastro čarolija u Mikser House-u se održava 23. novembra, i pod sloganom “Dobra hrana” će se pozabaviti aktuelnim temama vezanih za zdravu ishranu.

Cilj manifestacije koja spaja gastronomiju i dizajn je da se hrana prikaže na novi, lepši i inovativniji način, a ovoga puta, Mikser Design Food teži da zajedno sa posetiocima dođe do odgovora na pitanje šta je to zdrava hrana, koje namirnice treba ili ne treba izbegavati, da pokrene pitanje principa zdrave ishrane i preispita savremene trendove u oblasti nutricionizma.

U okviru pratećeg programa Mikser Design Food: Good Food manifestacije biće održana tri predavanja, tri gastro radionice i druge aktivacije koje će  pokušati da odgovore na pitanje šta je to dobra hrana.

Kroz kreiranje neobičnih kulinarskih bravura, posetioce će voditi poznati kuvar Filip Ćirić, koji će podeliti svoje bogato iskustvo i strast ka kreiranju nezaboravnih gastronomskih doživljaja.

U 14 časova Tatjana Jevđović (Beauty Imagini) održaće predavanje "Hrana je izvor zdravlja, uzivanja i radovanja" koja će ispričati kako hrana može da pomogne unapređenju kvaliteta života. Istoričarka umetnosti i gastroheritolog,

Tamara Ognjević, će u 15 časova otkriti kako i šta su zaista jeli naši preci, kakav je bio njihov doživljaj hrane i koje su namirnice smatrali zdravim u sklopu predavanja  “Srednjovekovna kuhinja – istine i zablude o ishrani u prošlosti”. U 17 časova Georgij Nazarov, ekspert za zdraviji i kvalitetniji pristup životu otkriće “Tajne pravilne ishrane”.

U 12 časova, Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja” održaće radionicu “Stvarno dobra hrana”, na kojoj će objasniti  koje namirnice treba ili ne treba koristitii i kako ih pripremiti na način da budu ukusne a zdravije. Prijave za radionicu poslati na mejl: naputuzdravlja@gmail.com. Cena učešća je 1500 dinara.

U 14 časova, posetioci će biti u prilici da isprobaju i nauče da spremaju sirovu hranu, i to raw čokoladu, nutelu, sir od badema i čokoladnu granolu, na besplatnoj radionici Maje Platnar iz BistRaw Zdravo Živo restorana u Skoplju.

Od 16 do 18 časova, na radionici “Superklopa” Nine Kokalj, gošće iz Slovenije, naučiće učesnike kako da budu super kuvari, uz malo veštine i puno dobre energije i interesantne kombinacije cvekle, čokolade, himalajske soli i kajenskog bibera. Prijave slati na: office@mikser.rs. Cena učešća je 1000 dinara.

Mikser Design Food manifestacija otvorena je za posetioce od 12 do 20 časova, a ulaz je 100 dinara.