Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” već 39 godina izvodi na put decu i mlade bez roditeljskog staranja. U ovom momentu zaposleni i volonteri brinu o više od 80 dece i 28 mladih bez roditeljskog staranja, kroz program smeštaja (Selo u Kameničkom parku) i kroz program podrške osamostaljivanju ( „Kuća na pola puta“) koji Dečije selo uz pomoć prijatelja realizuje.

Akcija „Promeni svet porukom na 5186“ započeta je u maju 2014 godine, sa glavnim ciljem prikupljanja sredstava za obrazovanje i razvoj štićenika Sela. Edukacija kroz programe formalnog i neformalnog obrazovanja u prethodnom periodu prepoznata je kao najbolji vid prevencije povratka u sistem socijalne zaštite.

Sredstva prikupljena na ovaj način štićenicima će omogućiti da postanu: lekari, mehaničari, pekar, poslastičari, glumci, profesori, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici itd. Ovo su samo neka od zanimanja u kojima štićenici Sela žele da steknu znanje. Neki svoj put vide u obukama za zanatlije (pekari, poslastičari, frizeri, kozmetičari, kuvari) a neki svoj put vide na fakultetima. U svakom slučaju misija Ustanove je uvek ista, a to je izvesti decu i mlade na pravi put, i kreirati odgovorne i sigurne pojedince društva. 

Pored usavršavanja na fakultetima i stručnim kursevima, prikupljena sredstva biće upotrebljena za učenje stranih jezika (koji postaju neophodnost u vremenu u kojem živimo ), pomoć pri učenju, obuke o korišćenju kompjutera, obuku za vozače kao i mnoge druge praktične obuke potrebne za vreme u kojem živimo.

Plan je da se opremi prostor za učenje, kao i da za štićenike kojima je potrebna posebna terapija u odvojenim objektima to i bude omogućeno kroz potreban pribor za rad, siguran krov nad glavom

Akcija traje do kraja decembra 2014 godine, i omogućava slanja SMS poruke korisnicima VIP,MTS  I Telenor mreže na broj 5186. Cena poruke je 100 dinara.