Za one koji nisu gledali Romea i Juliju, zbog samog naslova filma ili zbog istoimene lektire koja im se smučila u srednjoj školi, smesta morate ispraviti ovu grešku.

Verzija koja se nalazi na ovoj listi snimljena je 1996., sa Leonardom Di Capriom i Claire Danes u glavnim ulogama. Sve je samo ne klasična, naivna ljubavna priča, iako je snimljena naravno po čuvenom Šekspirovom klasiku, ali u modernom i dinamičnom maniru.

Slična greška se događa i sa sada već kultnim Sleepy Hollow, koji se klasifikuje kao horor  u većinii slučajeva, ali ovo je ipak vrlo zabavan, neobičan i na kraju krajeva ljubavni film sa Johny Deppom u glavnoj ulozi.

Naime, većina naslova na ovoj listi se tumači pogrešno, zato ne robujte predrasudama zbog samog naslova filma, režisera koji ga potpisujeo ili pak žanra u koji je svrtsan.

Dajte im šansu, bićete prijatno izenađeni.

1. Romeo + Juliet

Glavne uloge: Leonardo Di Caprio, Claire Danes

Plačljivci, nestanite! Moderna interpretacija legendarne Šekspirove drame u izvođenju Bay Luhrmanna je nešto sasvim suprotno romantičnim komedijama. Smeštena u predgrađe Verone i predstavljena na dosta direktan način, priča sadrži odličnu scenu s akvarijumom i veoma mladog DiKaprija. Akvarijum + Leo = pobeda. Sigurna.

2. True Romance

Glavne uloge: Patricia Arquette, Christian Slater, Brad Pitt

Bilo bi pomalo naivno da na ovu listu ne uvrstimo istoimeni film, zar ne? True Romance je Bonnie & Clyde klasik iz Tarantinovog pera, pun neprestane akcije i glatkog Brad Pittovog lica. Nijedna kolekcija alternativnih ljubavnih filmova ne sme da prođe bez ovog filma.

3. Django Unchained

Glavne uloge: Jamie Foxx, Kerry Washington

Kad već pričamo o Tarantinu, ako izbacite svo nasilje i kontroverzan sadržaj iz njegovog epskog vesterna Django Unchained, ostaje vam moćna ljubavna priča o muškarcu koji se bori da bude sa ženom koju voli bez obzira na sve prepreke koje mu stoje na putu. Zvuči kao priča za bacanje, ali nije.

4. Cry-baby

Glavne uloge: Johnny Depp, Amy Locane

Hmmmm... gleda li vam se mladoliki Johnny Depp koji glumi frajera iz pedesetih, u kožnoj jakni kose pune briljantina koji 85 minuta pokušava da osvoji srce zlatokose damice iz Baltimora? Tako smo i mislili. A tu su i sirove scene Iggy Popa koji glumi priprostog ujaka. Romansa. Komedija. Ali sa stilom, izazovna i potpuno različita od filma Grease. Izbegavajte ovaj film ako imate strah od igala.

5. Chasing Amy

Glavne uloge: Ben Affleck, Joey Lauren Adams

Pre uspeha sa Argoom, u svojoj prvoj ulozi Ben Affleck igra stripskog crtača koji se zaljubljuje u crtačicu stripova, da bi mu zatim emocije doživele krah kad sazna da je ona, u stvari, gej. Romansa. Komedija. I zaista je smešna. Neverovatno.

6. Eternal Sunshine Of A Spotless Mind

Glavne uloge: Jim Carrey, Kate Winslet

Kad ne pravi neverovatne grimase i ne istražuje zločine nad kućnim ljubimcima, Jim Carrey je prilično dobar. Ne verujete nam? Pogledajte SF romansu Michel Gondrija, Eternal Sunshine of a spotless mind.

7. High Fidelity

Glavne uloge: John Cusack, Jack Black, Lisa Bonet, Catherine Zeta-Jones

Istoimena urnebesna romantična novela Nicka Hornbyja pretvorena je u ovaj sveamerički film sa John Cusackom i uvek smešnim Jack Blackom u ulogama dvojice prodavaca ploča sa divljim ambicijama i sasvim prosečnim ljubavnim životima. Odličan film za dečake.

8. Annie Hall

Glavne uloge: Diane Keaton, Woody Allen

Domišljat, inteligentan, preteran do samih granica - kao i svaki film Woody Allena. Osim u jednoj stvari - u Annie Hall se pojavljuje i Paul Simon. Da. Vredan gledanja i samo zbog toga.

9. Lost In Translation

Glavne uloge: Scarlett Johansson, Bill Murray

Do sada najbolji rad Sophie Coppole koji se vrti oko neobične veze između dva veoma različita ljudska bića - ostarele filmske zvezde i mlade, zapostavljene neveste. Ovaj film joj je doneo Oskara za Najbolji Originalni Scenario i sve ostalo.

10. Sleepy Hollow

Glavne uloge: Johnny Depp, Christina Ricci, Christopher Walken

ŠTA? Ovo je ljubavna priča. U osnovi. I glumi Johnny Depp. Dva Deppa na ovom spisku. Ostavite Tim Burtona na miru, i darkeri imaju dušu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/