Večiti putnici, supružnici Murad i Nataly Osmann, najpoznatiji po Instagram fenomenu #FollowMeTo, i dalje su u žiži interesovanja iako su u poslednje vreme malo "pauzirali" svoje putopise.

Od njihove rodne Moskve, preko tropskog Balija, ulica Londona do Mrtvog mora i između, ovaj ljubavni par je uslikao najautentičnije prizore iz celog sveta. 

O njihovom rodnom gradu, modi koju Nataly voli, kao i sitnicama u kojima uživa u slobodno vreme, saznajte u nastavku....

Koju odevnu kombinaciju biraš kada putuješ?

Nataly: Kada putujem, moja proverena formula odevanja se odnosi na udobnost. Na dugim letovima, preferiram nešto praktično, poput odela od kašmira u kome obožavam da spavam ili da leškarim dok gledam Game of Thrones.

Opiši svoj stil u tri reči

Nataly: Elegantan, ženstven i moderan!

Kako je projekat #FollowMeTo počeo?

Murad: Sve je krenulo od oktobra 2011. godine, kada smo prvi put nas dvoje rešili da odemo na zajedničko putovanje u Barselonu. Nataly je želela da vidi sve- planinu Tibidabo, katedralu Sagrada de Familia i najbolje tapas barove u gradu. Ja sam fotografisao, s obzirom da je to moj omiljeni deo putovanja. U jednom trenutku hteo sam da uslikam Nataly, ali se ona postidela i okrenula mi leđa, zgrabila za ruku i povukla me ispred. To nije zaustavilo moj pokušaj da je fotografišem. I upravo tada smo napravili prvi #followmeto shot slučajno, ali nam se veoma svidelo kada smo kasnije gledali sve slike sa putovanja. Postavio sam je na Instagram, napravio hashtag, počeo da snimam i postavljam sve više slične fotke, i projekat je nastao, i zaživeo. 

Šta biraš da obučeš za noćni izalazak?

Nataly: Za veče, nosim nešto što je ženstveno i delikatno, možda crnu koktel haljinu koju potpisuje Self Portrait sa Jimmy Choo cipelama.

Koji je tvoj omiljeni komad koji trenutno poseduješ u svom ormaru? 

Nataly: Haute couture kreacija koju potpisuje Yanina: nju ću nositi na ovogodišnji Tatler bal u Moskvi. 

Murad: Ja se ne vezujem za garderobu, ali za suprugu sam siguran - neka haljina, jer je njen ormar prepun haljina!

Šta je jedna stvar koju silno želiš da kupiš u ovom momentu?

Nataly: Rochas cipele!

Ko su tvoja tri omiljena dizajnera?

Nataly: Teško je izabrati samo tri! Volim vintidž komade Christiana Dira, Chanela i Yves Saint-Laurent. Za nove, trendi komade, sve od Karla Lagerfelda, Stelle McCartney i Demne Gvasalie, lista je bez kraja...

Kako ste se vas dvoje upoznali?

Nataly o Muradu: Upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja koji je fotograf. Ja sam išla na njegova snimanja, i Murad je bio tamo. Dodali smo se na fejsu i u početku smo se samo drugarski dopisivali. Ja prilično dugo nisam htela da mu dam svoj broj telefona. Na kraju se ispostavilo da živimo u blizini jedno drugog, pa smo počeli da idemo zajedno u šetnje, na ručak, posetu muzejima- ostalo je istorija....

Koji je tvoj omiljeni #followmeto shot koji ste napravili?

Murad: Ubedljivo mi je najomiljeniji naš poslednji #followmeto shot koji smo napravili ispred Tadž Mahala.

Kako si pronašao savršen verenički prsten za ženu koja več ima neverovatnu kolekciju nakita i odeću?

Murad: Kada sam planirao prosidbu, odlučio sam da biram neke alternativne opcije, i tada sam otkrio labaratoriju u kojoj se pravi kopija dijamanata.. Naučio sam da je moguće ponovi prirodne procese koji kreiraju dijamante milionima godina unazad, u samo nekoliko nedelja. Ovi dijamanti su identični, i jednako su dorasli briljantnosti prirodnog kamena, veoma su kvalitetni i prelepi. To je bio savršen poklon koji izražava moju ljubav prema Nataly, jedan koji neće nagađati našu vrednost, ili njenu spirtualnu konekciju sa prirodom. Mi nismo želeli da pavi “pokvareni“ dijamant simbolizuje našu ljubav. Nakon što je napravljen Natalyn prsten, mi smo pokrenuli Follow Your Love, liniju conflict-free dijamanata. 

Kako biraš odevne kombinacije za snimanje #followmeto shot?

Nataly: Uvek me je inspirisala lokalna kultura i modni brendovi, te sam samim tim uvek tražila nova, neotkrivena imena, kao i autentične outfite koji mi mogu pomoći da skrenem pažnju na lepotu neke destinacije. Za nas, odeća nije najbitniji deo projekta, ali oni treba da budu u harmoniju ili jakom kontrastu sa okolinom. Ponekad, iznajmljujem arhivske komade ili tradicionalne kostime, ili zatražim od lokalnih dizajnera da nosim neke njihove kreacije kako bi učinila fotografiju autentičnijom- to uvek zavisi od atmosfere. Ja sam takođe veliki fan neobičnih aksesoara i nakita, volim vintidž i ulične pijace. 

Ko je tvoja ikona stila iz prošlosti, a koja u današnjem vremenu?

Nataly: Nisam sigurna da ih imam... Mislim da je važno ostati svoj, osećati se slobodno i samopouzdano u onome što nosiš, odnosno u svom stilu. 

Da li možeš da izdvojiš jednu stvar koju nikada ne bi nosila?

Nataly: Uvek sam spremna za eksperimente, modna i trendovi su nepredvidivi. 

Koje su tvoje tri omiljene destinacije na koje si putovala?

Murad: Indija, Jordan i Bajkalsko jezero u Rusiji. Teško je izabrati samo tri destinacije, svako mesto je fantastično i jedinstveno, ali Indija nam mnogo znači. 

Nataly: Kambodža, Japan i Kamčatka!! Kamčatka je vulkansko područje u Rusiji- tamo možete pronaći medevede, gejzire i moguće je surfovati na obali Pacifičkog okeana. 

Koje mesto bi voleli da posetite, a koje do sada niste?

Murad: Island, Peru, Australiju i Južni Pol. 

Nataly: Što više putujete, više vam se čini da niste videli ništa.

Murad, šta ti se najviše sviđa u Natalynom stilu?

Murad: Nataly ima svoju neobičnu viziju, ona je samopouzdana i veoma dirljiva u isto vreme. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/