Andy Warhol bio je jedan od prvih autora danas popularnih selfija, a to sada potvrđuje i izložba otvorena u Dalijevom muzeju u Sent Petersburgu na Floridi. Posetioci će videti slike, crteže, ali i autoportrete snimljene Instagramom 1970ih - Polaroidom, prenosi AP. Na slikama se vidi Vorhol kako pozira sa lobanjom, Vorhol zamišljen u crno-beloj odevnoj kombinaciji, Vorhol između Džona Lenona i Joko Ono...

Warholova vizija pop kulture i slave potpuno je u skladu sa trenutnom ljubavlju američke javnosti prema Kardashianovima i celebrty portalima, ocenjuje agencija

Izložba više od 100 dela i nekoliko filmova ovog umetnika biće otvorena u subotu i trajaće do 27. aprila. Izložena dela su pozajmica Vorholovog muzeja u Pitsburgu gde je rođen.

Ovo je prvi put da muzej posvećen španskom nadrealisti Salvadoru Daliju izlaže Warholova dela. U muzeju navode da sui Dali i Warhol imali mnogo toga zajedničkog, a posetioci će moći da vide i dve fotografije na kojima se pojavljuju zajedno.

Dali je bio nešto stariji od Warhol, ali su obojica opčinjavali javnost svojim kontroverznim delima koja su izazivala pažnju posmatrača. Warhol je često posećivao Dalija u njegovom apartmanu u St. Regis hotelu u Njujorku a jednom prilikom je snimio i svoj čuveni "probni snimak" Dalija.

Izložba je, inače, zamišljena kao set za probna snimanja i posetioci mogu da sede ispred kamere i svoje "probe" šalju na Twitter i Facebook.

Izvor: Tanjug