NEO N.O.B. je dosad najveća samostalna izložba vajara Ivana Fijolića, koja objedinjuje sedam monumentalnih skulptura inspiriranih istorijom narodnooslobodilačke borbe i javnim skulpturama koje su formirale vizuelni jezik ideologije tokom jedne generacije.

U ovom ciklusu radova, Fijolić spoja pametni smisao za humor i pop kulturu, kako bi stvorio univerzalno prepoznatljiv jezik. Fijolić je tražio heroje među nama iz prošlosti i sadašnjosti kako bi ispričao priču socijalističkih skulptura u post-socijalističkoj državi, i našao ih je u nesvakidašnjem nizu popularnih ikona, uključujući Sylvestra Stallonea, Boška Buhu, Elvisa Presleyja, Tita i Jovanku Broz.

˝T&TO˝ je hommage slavnoj Augustinčićevoj skulpturi Tita u Kumrovcu. Fijolić je u svom radu zadržao generalski stav originalne skulpture ali je napravio twist - glavu Tita (koja je s originalnog kipa skinuta eksplozivima 2004.) zamijenio onom njegove supruge Jovanke. Druga skulptura nazvana ˝Tri kralja˝, upućuje na tri kralja pop kulture: Sylvestra Stallonea kao Ramba, Arnolda Schwarzeneggera i Elvisa Presleyja. Stallone i Schwarzenegger prikazani su u borbenom stavu s automatskim puškama, u stavu koji bi mogao poslužiti za still iz popularnih i tematski nasilnih filmova po kojima su poznati, ali gotovo idiotski iskrivljenih lica. Noge Elvisa Presleyja su pak preuzete iz imitacije slavnog printa Elvis Presley Andyja Warhola.

Ovo je prvi put nakon slavne skulpture Bruce Lee (2006.) da Fijolić radi s monumentalnim skulpturama, a Muzej Istorije Jugoslavije u saradnju s Laubom, biće domaćin izložbe koja se otvara 29. novembra i traje do kraja decembra.

Ivan Fijolić jedan je od najprepoznatljivih umetnika mlađe generacije i izražava se pretežno kroz skulpturu. Dosad je izlagao na tridesetak grupnih i 23 samostalne izložbe u Hrvatskoj i inostranstvu, a dobitnik je i brojnih nagrada. Živi i radi u Zagrebu.