Koncert  jednog od najslavnijih tenora današnjice počinje u 20 časova, a trajaće oko dva sata, sa pauzom od 20 minuta.

Pored nezaobilaznih klasika, arija iz opera Verdija, Pučinija, Gunoa, na repertoaru će se naći i napolitanske pesme kao i popularne romanse sa najnovijeg albuma "Passione".

Sa Andreom Bocellijem nastupiće i akademski hor "Obilić", simfonijski orkestar "Camerata Serbica", kao i specijalni gost - sopran Paola Sangvineti, ženski vokalni  kvartet DIV4S i gitarski duo CARisMA.

Bočeli je objavio preko 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta. Nastupao je na najpoznatijim scenama pod dirigentskim palicama čuvenih dirigenata kao što su Zubin Mehta, Seidji Ozava (Seiji Ozawa), Valeri Gergiev (Valery Gergiev), Lorin Maazel, a njegovi mentori na početku karijere bili su Pavaroti i Zucherro.

Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 4500 do 20 000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima, CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i Ušće šoping centra. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs.