Naslovna | Lifestyle | Kultura | Montenegro film festival

Montenegro film festival

Scena iz filma "As pik"

Kanli kula će po 26. put biti centar filmske umetnosti...

Montenegro film festival će se ove godine održati od 1. do 7. avgusta u u Herceg Novom. Na njemu će biti prikazano više od 90 ostvarenja, od kojih je veliki broj iz Srbije.

Selektor filmova je umetnički direktor Festivala, reditelj Srdan Golubović. Na Kanli kuli moći će da se pogledaju filmovi iz glavne selekcije, među koje spadaju “Smrt čoveka na Balkanu” Miroslava Momčilovića i "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića, a van konkurencije i "Klip" Maje Miloš.

Na tvrđavi Forte mare, Belavisti i amfiteatru hercegovačkog pozorišta filmovi koji su bili zapaženi na festivalima u Kanu i Berlinu. Pored toga, "Parada" Srđana Dragojevića i "Dr Rej i đavoli" Dinka Tucakovića imaće projekcije u Forte mare, gde će biti priređen i omaž reditelju Darku Bajiću.

Crnogorska produkcija imaće ovog leta dve premijere u glavnom programu – “As pik" reditelja Draška Đurovića i "Mora ljubavi" Đorđija Mirovića.

Takođe, posetioci će moći da vide i dokumentarne filmove iz celog sveta koje je izabrao reditelj Vladimir Perović, kao i radove studenata iz Cetinja, Beograda i Zagreba.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE