Neke životne priče inspirišu nas više od drugih. Iako ima mnogo ljudskih sudbina koje se iz naše perspektive mogu činiti neverovatnim da bi se dogodile, one su put za svoje večno pamćenje našle putem filmova i knjiga. 

Pa nas je tako od srca nasmejao film koji smo mislili da ćemo preplakati - Intouchables, gde smo bili svedoci prijateljstvu između naočigled nespojivih osoba. 

Inspiraciju smo crpili i iz filmova o životima snažnih žena kao što su Elizabeth i Erin Brockovich. Posebno nas inspiriše novi film Eddie the Eagle, o sportisti koji nije odustajao od svog olimpijskog sna i koji nas je iznova naučio važnosti učestvovanja u sportskim takmičenjima.

Njihovi životni putevi nikada nisu bili jednostavni i na putu do ostvarivanja svojih ciljeva morali su da prebrode mnogo prepreka i da izdrže u svojim snovima iako su im svi govorili da neće uspeti. Neki filmovi su nas samo naučili da u životu ima previše lepih stvari koje nas mogu ispuniti nezavisno o nedaćama koje nas zateknu u nekom trenutku.

Intouchables, 2011.

Ray, 2004.

A Beautiful Mind, 2001.

Men of Honor, 2000.

Erin Brockovich, 2000.

Na sledećoj strani pogledajte koje još filmove preporučujemo. 

PageBreak

Seven Years in Tibet, 1997.

Elizabeth, 1998.

Out of Africa, 1985.

Schindler's List, 1993.

Eddie The Eagle, 2016.

Izvor:  buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/