Naslovna | Lifestyle | Kultura | Long Live the King: Stiže dokumentarac o legendarnom kralju rokenrola - Elvisu Presleyu

Long Live the King: Stiže dokumentarac o legendarnom kralju rokenrola - Elvisu Presleyu

foto: Profimedia

Možda i najiščekivaniji dokumentarac u poslednjih nekoliko godina stiže u produkciji HBO kanala...

"Sa pedeset, svi ljudi imaju lice koje su zaslužili", čuvena je izreka Georgea Orwella.

Tačno pola veka od emitovanja njegovog povratničkog tv specijala koji je bio nazvan simbolično ELVIS i emitovan na NBC kanalu, pitanje je koje mišljenje o kralju rokenrola danas ima javnost?

Šta je svima nama čovek koji je transformisao muziku i kulturu 20. veka?

Danas, o njemu se retko gde i šta piše, a na tv skoro da nema dokumentaraca i snimaka koji bi nas podsetili na život jednog od najlegendarnijih muzičara današnjice koji je 1977. godine preminuo od prekomerne doze alkohola i droge.Kanal HBO snimio je dokumentarac Elvis Presley: The Searcher iz dva dela (180 minuta) s fokusom na nezaboravne nastupe Elvisa, kao i na nasleđe koje je Presley ostavio iza sebe.

Publika će imati priliku da u okviru filma vidi retke snimke kralja, intervjue sa njima, privatne video snimke njega i njegove porodice ali i komentare kolega kao što su Bruce Springsteen, Toma Pettya i Emmylou Harris. Narator je niko drugi nego Priscilla Presley, bivša Elvisova žena koja će doprineti ličnijem uvodu i intimnom delu priče.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE