"Sa pedeset, svi ljudi imaju lice koje su zaslužili", čuvena je izreka Georgea Orwella.

Tačno pola veka od emitovanja njegovog povratničkog tv specijala koji je bio nazvan simbolično ELVIS i emitovan na NBC kanalu, pitanje je koje mišljenje o kralju rokenrola danas ima javnost?

Šta je svima nama čovek koji je transformisao muziku i kulturu 20. veka?

Danas, o njemu se retko gde i šta piše, a na tv skoro da nema dokumentaraca i snimaka koji bi nas podsetili na život jednog od najlegendarnijih muzičara današnjice koji je 1977. godine preminuo od prekomerne doze alkohola i droge.



Kanal HBO snimio je dokumentarac Elvis Presley: The Searcher iz dva dela (180 minuta) s fokusom na nezaboravne nastupe Elvisa, kao i na nasleđe koje je Presley ostavio iza sebe.

Publika će imati priliku da u okviru filma vidi retke snimke kralja, intervjue sa njima, privatne video snimke njega i njegove porodice ali i komentare kolega kao što su Bruce Springsteen, Toma Pettya i Emmylou Harris. Narator je niko drugi nego Priscilla Presley, bivša Elvisova žena koja će doprineti ličnijem uvodu i intimnom delu priče.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/