Mnogi muzičari ne pričaju mnogo o svojim budućim kreativnim planovima, sadržaju albuma ili datumu izlaska nove pesme ili spota. 

Digitalno doba je uz sve svoje blagodeti došlo i s problemima, pa tako danas ako ste poznati umetnik morate da vodite računa da maksimalno zaštitite svoj rad od silnih sajtova kojima je u interesu da ga na internet postave što pre. 

Iako nemamo sve informacije, već sad možemo reći kako će godina pred nama biti godina dobre muzike, a mi smo izdvojili (trenutno) pet najočekivanijih albuma koji će uskoro biti objavljeni.

Justin Timberlake - Man of the Wood

Datum izlaska albuma je 2. februar, a prvi singl "Filthy" je već predstavljen. Baš kao što je bilo očekivano nakon što su pušteni prvi vizuali, Justin Timberlake je pomalo promenio svoj prepoznatljivi muzički jezik, ali ponovo je radio s imenima kao što su Timbaland i Pharrell Williams. 

Franz Ferdinand - Always Ascending

Baš kao Justin Timberlake, i grupa Franz Ferdinand je svoj poslednji album objavila 2013. godine, a sada se vraća s novim materijalom. Datum izlaska albuma bi trebao da bude 9. februar, a među producentima se nalazi i Philippe Zdar, koji je radio s imenima poput Beastie Boysa, Phoenixa i Cassiusa. 

The Prodigy

Iako tačan datum izlaska novog albuma omiljenog benda s početka milenijuma još uvek nije poznat, zna se da bi svetlo dana trebao da ugleda u prvoj polovini godine. Međutim, ako ste mislili da će ekipa iz benda ponovo igrati na kartu nostalgije i zvuka koji će nas vratiti u mlađe dane, prevarili ste se. Navodno nas očekuje nešto veliko i potpuno drugačije, čemu u prilog svedoči i činjenica da se na albumu radi već dve godine.

Arctic Monkeys

Novi album omiljene rock grupe nam stiže u drugoj polovini godine, a s obzirom na to kako su članovi benda provodili protekle godine, možemo da očekujemo svašta. Naime, Alex Turner je bio na turneji s grupom The Last Shadow Puppets, a Matt Helder je radio s Iggyjem Popom. Biće jako zanimljivo da vidimo kako će ta iskustva uticati na njihovu muziku.

Gorillaz

Misteriozni bend je izabrao 2017. kao godinu u kojoj će početi da predstavljaju nove pesme, a na kraju i novi album. Ipak, nakon najava i sitnih teasera, finalni materijal nije dočekan s oduševljenjem. Priliku za popravak momci iz grupe će imati vrlo brzo, budući da su već najavili još jedan album za ovu godinu. 

Izvor: Buro 247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/