Kada je situacija specifična, a samim tim i okolnosti, promena pravila je dozvoljena i zaobilazi se bez puno dilemike. Tako je i u svetu izdavaštva koje prati određene standarde i pravila decenijama unazad.

Pred sama kraj godine čuveni magazin TIME "sabira utiske" ne bi li pronašao koja je to osoba bila u najvećem medijskom fokusu tokom prethodnih meseci, vodeći računa o razlozima medijske pažnje i značaju na ceo svet.

Do sada je praksa bila da OSOBA GODINE bude jedna ličnost, bilo da je u pitanju političar, naučnik, glumica, IT stručnjak. Međutim, odlazeća godina iznedrila je grupu ljudi, odnosno čak 147 žena (poznatih i manje poznatih javnosti) koje su javno progovorile o tome da su bile seksualne žrtve ili seksualno napadnute.

Skandal koji je podigao buru u Holivudu, proširio se neverovatnom brzinom i na sva ostala polja delovanja u šou biznisu, te su se na spisku napadača pored producenata i režisera, našla i neka glumačka imena, fotografi, agenti i mnogi drugi koji su svojom profesionalnom pozicijom bili u mogućnosti da uslovljavaju i zastrašuju žene.

Na naslovnici TIME-a našle su se upravo te žene, one koje su progovorile nakon toliko godina tišine. Žene zbog kojih je ova javna tajna glamuroznog sveta šou biznisa konačno postala opšte poznata stvar koja se više neće tolerisati pod parolom da je u pitanju okrutan svet i da je za uspeh i probijanje na javnoj sceni ponekad potrebno i poniziti se.

Na moćnoj i snažnoj glavnoj naslovnici nalaze se Ashley Judd (jedna od prvih sa holivudske A liste koja je progovorila o Harvey Weinsteinu), zatim Taylor Swift, lobistkinja Adama Iwu, agrikulturalna radnica Isabel Pascual i bivša inženjerka Ubera Susan Fowler.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/