Ova produktivna umetnica nas poziva na novo druženje nakon jako uspešne izložbe slika prikazane u martu ove godine. Autorka ovaj put ima svedeniji pristup: crno-bele slike sa krupnim kadrom na lice, rađene "airbrush" tehnikom na najfinijem, pamučnom akvarel papiru. Zorana je polako i postepeno usavršavala ovu tehniku.

Za to je bilo potrebno dosta vremena, strpljenja, mirna ruka i dobar plan rada, jer je malo prostora za grešku.

Nanoseći tanak sloj boje na površinu alatkom koja kompresuje vazduh, postižu se neverovatni efekti: trodimenzionalnost i fotorealizam. To je umetnici omogućilo da kod svojih modela uhvati spontane trenutke, poglede, emocije...

Na slikama su ponovo njene bliske priajteljice i žene koje je inspirišu, predstavljene na velikim formatima koji ostavljaju upečatljiv i neponovljiv utisak na posmatrača.

Zorana Jevtić rođena je 1983. u Kraljevu.

Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa. Već više od 10 godina aktivno radi kao fotoreporter u dnevnin novinama Kurir i sarađuje sa brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu.

Svoje slobodno vreme provodi u crtanju i slikanju, koje su njena velika strast pored fotografije. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i četiri samostalne izložbe. Živi i radi u Beogradu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/