Dobra knjiga može da vas telepotuje u bilo koji svet. Onii koji često čitaju knjige znaju kakva je to zavisnost, a oni kojima se knjige smeše s polica knjižara ili biblioteka tek će to slatko iskustvo osetiti…

Najbolje je kada vam knjiga uđe u telo, glavu i ne možete prestati razmišljati o njoj… Kada se žurite izaći s posla jer ćete u javnom prevozu – tramvaju, autobusu požuriti zauzeti mesto i izvaditi je iz torbe. Ta trka kući kako biste se zavalili u udoban naslonjač nikada nije bila napetija, a knjiga postaje vaša dnevna opsesija.

Ovo su knjige koje nećete ispustiti iz ruke!

Rich People Problems, Kevin Kwan

Ovo je poslednja knjiga trilogije Crazy Rich Asians, ali možete je čitati samu za sebe. Radi se o vrtlogu komplikovanih karaktera koji svi žele jednu stvar – nasledstvo od svoje umirujuće bake. Priča donosi skandal za skandalom koji će vas nasmejati do suza… A kada dođete do poslednje stranice biće vam žao što je priča gotova.

Quicksand, Malin Persson Gioloto

Krimić u svom najboljem izdanju – to je ova knjiga. Radi se o kriminalističkom romanu koji donosi radnju oko pucnjave u školi u Štokholmu. Glavna osumnjičena je Maja Norberg koja se tereti da je ubila svog dečka i najbolju prijateljicu. Motivi koji se usput otkrivaju promeniće vaše pretpostavke i zaključke za kraj, i to po nekoliko puta. Napeta priča koju jednostavno nećete moći do kraja ispustiti iz ruke.

Beartown, Fredrik Backman

Mali grad poznat po svojim rezultatima hokeja pokaže svoje pravo lice kada se dogodi tragedija koja će ili ujediniti ili razdvojiti zajednicu. Kako bi bili sigurni da će se desiti prava stvar, čitaćete knjigu napeto sve do poslednje stranice, u jednom dahu. Ako je Beartown jednako dobra knjiga kao Čovek po imenu Uve koji je prvenac Fredrika, onda nas čeka sjajan roman!

Exit West, Mohsin Hamid

Naizgled se radi o tipičnoj boy meets girl priči. No, njihova zemlja postane okupirana ratom i oni odluče pobeći. Jedino što imaju jeste jedno drugo, kojota koji može naći magične portale i želju za mestom koje mogu zvati domom. Da, dobro ste pročitali – kojota koji može naći magične portale! Nećete je do kraja ispustiti iz ruke. Garantovano. Bonus je što je knjiga finalista za Booker nagradu. Razlog koji ne možete zanemariti.

The Twelve Lives Of Samuel Hawley, Hannah Tinti

Ovo je priča o Samuelu Hawleyu i njegovoj ćerki Loo. On beži od svoje kriminalne prošlosti i uči svoju ćerku kako da preživi u svetu… Slatka, dirljiva priča koja će osvojiti svakoga, čak i one najtvrđeg srca.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/