Italijanska delegacija, u kojoj je i nagrađivani reditelj Paolo Genovese, autor blokbastera “Potpuni stranci”, kao i brojni umetnici, filmski i modni stvaraoci, bili su puni hvale za Todorovićeve modne kreacije, izložene zajedno sa radovima čuvene modne kuće “Gattinoni”. 

Naš kreator iskoristio je ovaj skup italijanskih i srpskih kreativaca i biznismena, ne samo kako bi promovisao svoj rad, već i kao priliku za jednu korisnu inicijativu. 

Todorović,  koji je završio najprestižniju rimsku Akademiju visoke mode "Koefija”, inicirao je saradnju naših škola u kojima se uči italijanski jezik sa školama  u Italiji, u cilju unapređenja saradnje i otvaranja novih mogućnosti za mlade kreativne ljude iz Srbije.

"Kao neko ko se školovao u Rimu nekako je logično da se uključim u ovu inicijativu i koliko je moguće podržim. Spoj mog rada i rada kuće “Gattinoni” koji su predstavljeni, jedno je divno poređenje velikog potpisa Gattinoni i mog dosadašnjeg rada. Pored toga, susret sa Paolom Genoveseom i brojnim ljudima iz sveta filma i televizije otvara mogućnosti saradnje na različitim kreativnim poljima u Italiji kojima se unapred radujem. Takođe, moja lična želja da približim mogućnosti da se naši mladi kreativni ljudi nađu u Italiji i upoznaju se svojim kolegama i razvijaju svoje ideje šire od produkcija gde žive. Otuda i inicijativa da se III gimnazija u kojoj se uči italijanski i Dizajnerska škola u Beogradu uključe u jednu multikulturalnu saradnju sa školama u Italiji", kaže Igor Todorović.

foto: Promo

foto: Promo

foto: Promo

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/