Hugh Grant rođen je pre 57 godina, iza sebe ima vrlo uspešnu karijeru i brojne romantične filmove sa kojima je osvojio ženska srca širom sveta.

Izuzetna je retkost odolevanja pripadnica lepšeg pola na njegov šarm, pogotovo kada su u pitanju likovi koje tumači i to u sledećim naslovima:

1. Four Weddings and a Funeral

Bio je ovo prvi film sa kojim je Hugh Grant stekao velik broj obožavatelja. Malo je falilo da uloga Charlesa ne bude njegova, jer je reditelj smatrao da je glumac suviše zgodan za ovu ulogu.

Srećom, Hugh je ipak dobio glavnu ulogu i tako zapečatio svoju glumačku sudbinu i budućnost. Four Weddings and a Funeral u bioskopima se pojavio 1994. godine, a često se ističe kao jedan od najpopularnijih romantičnih filmova. Pride, ovo ostvarenje nasmejaće čak i one osobe koji nisu veliki obožavatelji Granta.

2. Notting Hill

Ovo je jedan od onih romantičnih filmova koje uvek možemo iznova da gledamo. Hugh Grant i Julia Roberts bili su prvi izbor za uloge Willa, vlasnika male knjižare, i Anne, američke glumačke zvezde.

Hemija između njih dvoje je neosporna, a Grant je jednostavno neodoljiv u ovom slavnom filmu iz 1999. godine. Tako je njegov britanski šarm očarao lik Julije Roberts, ali i sve gledateljke. Grant je ovom ulogom dodatno potvrdio da je stvoreni "romantičar".

3. Bridget Jones's Diary

U filmskom hitu iz 2001. godine Grant je imao jaku konkurenciju u obliku Colina Firtha koji je glumio Marca Darcyja. Grant je glumio Danieal Cleavera, ženskarosa i šefa u kojeg je Bridget bila zaljubljena. 

Iako je Bridget Jones na kraju izabrala Darcyja, Grantovom liku bilo je stvarno teško za odoljeti. Tri godine posle, Grant je ponovno odigrao ulogu Cleavera na veliko oduševljenje obožavateljki širom sveta.

4. About a Boy

U ovom filmu iz 2002. godine Grant je glumio dečaka Willa Freemana. Tačnije, muškarca koji ne voli decu i koji ne mari za prijatelje, vreme provodi ugađajući svojim potrebama i beži od predanosti u vezama. 

Ponovno mu je pošlo za rukom da očara ženska srca, ali ovoga puta u prvom planu filma nije ljubavna veza, već povezanost između Willa i Marcusa, 12-godišnjeg dečaka koji će u potpunosti promeniti Willov život. 

5. Love Actually

Svetski popularan film iz 2003. godine ne bi bio isti da Grant nije glumio novoizabranog premijera Davida. Njegovi plesni pokreti i ljubavna priča između Davida i Natalie zasigurno su jedni od najboljih delova ovog romantičnog remek-dela.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/