So Much Things to Say: The Oral History of Bob Marley 

Biografija jednog od najvećih rege umetnika u istoriji muzike obuhvata opširan portret Bob Marleya koji je napisao školski drug muzičara sa Jamajke, Roger Steffens. Knjiga sadrži selekciju najpoznatijih, intimnih fotografija Boba, zatim intervjue koje je davao za života i impresije njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

A Life of adventure and delight

Ukoliko tragate za kratkim pričama koje će vam prekratiti leto, razmislite o indijskom piscu Akhilu Sharmi. Osam divnih priča o mahom roditeljskim odnosima i bliskim odnosima između muža i žene, ljubavnika, rođaka sjajno je štivo za vrele letnje dane.

We shall not all sleep

Estep Nagy stoji iza ovog porodičnog debi romana u čijem fokusu su dve familije čiji životi su isprepleteni na obali države Mejn.

The ministry of utmost happiness

Arundhati Roy se vraća na književnu scenu sa romanom, prvim nakon pauze duge čak 20 godina. Ovaj roman je ljubavna priča koja istovremeno nudi presek indijskog društva. Glavna junakinja je Anjum, koja je rođena interseksualna i odgojena kao muškarac pod imenom Aftab, ali odlučuje da prihvati svoj ženski identitet.

Queen of Bebop: The Musical Lives of Sarah Vaughan

Biografijska priča o dami koja je pevala u horu u Njuvarku, Nju Džersiju da bi postala kraljica jazza kasnih 40-ih i početkom 50-ih. Njen razorni vokal bio je jedan od onih koji istovremeno sve ostavljaju bez teksta ali i čine ih tužnim. 

The Goddesses

Swan Huntley potpisuje ovaj napeti roman u čijem fokusu je Nancy koja putuje na porodični odmar sa mužem i decom na Havaje. Njen brak je već poljuljan nakon muževljeve prevare, te par spava u odvojenim sobama. U želji da započne novo poglavlje u životu i pruži suprugu drugu šansu, Nancy upisuje časove joge na kojima upoznaje simpatičnu Annu, inače instruktorku joge. Neformalno druženje prerašće u prijateljstvo, ali vrlo opasno, u kome Anna manipuliše krhkom i naivnom Nancy.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/