Na najnovijoj turneji, Stingu se pridružuje tročlani bend koji čine njegovi dugogodišnji saradnici gitarista, Dominic Miller, Josh Freese (bubnjevi) i Rufus Miller (gitara) i specijalni gost Joe Sumner kao i harmonikaš Percy Cardona iz sastava “The Last Bandoleros”.

Gitarski vođena turneja 57th & 9th započela je u Severnoj Americi u februaru ove godine i do sada je obišla više od 50 gradova Evrope, Centralne i Južne Amerike i Azije. Turneju prate izuzetni komentari fanova i kritičara.

Stingov dvanaesti solo studijski album pod nazivom “57th & 9th”, je njegov prvi rock/pop projekat nakon više od decenije i objavljen je u novembru za A&M/Interscope Records. Kolekcija od deset pesama prikazuje širok spektar Stingovih stilova od promuklog, gitarskog prvog singla “I Can’t Stop Thinking About You” preko brutalnog “Petrol Head” do himnične “50,000”.

Album je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je za nekoliko nedelja sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominicom Millerom i Vinniem Colaiutaom kao i bubnjarem Josh Freeseom (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), gitaristom Lyle Wormanom i pratećim vokalima iz bendova Tex-Mex i The Last Bandoleros.

Sting je prvi put nastupio u Areni pre šest godina sa simfonijskim orkestrom a 17. septembra naša publika će imate priliku da ga čuje u njegovom primarnom rock/pop zvuku u okviru turneje koju su mnogi već označili krunom Stingovih koncertnih nastupa.

Turneju 57th & 9th  promoviše Live Nation Global Touring, producira Cherrytree Management i RZO Entertainment. Spisak kompletne turneje nalazi se na www.sting.com

O STINGU: Kompozitor, pevač, glumac, autor i aktivista Sting, rođen je u Newcastle, Engleska, da bi se 1977. preselio u London gde je osnovao “The Police” sa Stewartom Copelandom i Andy Summersom. Bend je objavio 5 studijskih albuma, osvojio 6 Grammy i 2 Brits nagrade i ušao 2003. godine u rock’n’roll “Kuću slavnih”.

Kao jedan od najraznovsrnijih solo umetnika, Sting je osvojio još 10 Grammy nagrada, 2 Brit, Zlatni Globus, Emmy i četiri Oskar nominacije, zatim Tony nominaciju, nagradu veka koju dodeljuje Billboard magazine i titulu “Osoba godine”. Tokom svoje dugotrajne karijere, prodao je preko 100 miliona albuma. Sting podržava humanitarne organizacije kao što su Rainforest Fund, Amnesty International i Live Aid.

Ulaznice za koncert u Beogradu biće u prodaji od srede, 21. juna.