Ona je ćerka umetnice Eleanore Coppole i reditelja Francis Ford Coppola. Kao režiser već je bila nominovana za Oskara sa filmom Lost In Translation i dva puta se predstavila u Kanu, delima Marie Antoinette i The Bling Ring.

Dovoljno da konstatujemo kako je Sofia Coppola ekstremno talentovana!

Jedan od njenih neprikosnovenih darova je taj što ume da izabere savršene glumice za svoje filmove i da ih lansira u zvezde. Kroz svoja dela ona neguje njihove glumačke i lične sposobnosti.

U njenom poslednjem filmu The Beguiled, koji će biti prikazan na Kanskom festivalu 2017, imaćemo priliku da se još bolje upoznamo sa glumicama kojima Sofia ne može da odoli. U pitanju su Coppolina golden-girl Kirsten Dunst i nova zvezda njenog filma Nicole Kidman.

Kirsten Dunst

Sofia je Kirsten Dunst odabrala davne 1998. godine na snimanju melanholičnog i svog debitantskog filma The Virgin Suicides. Saradnja se nastavila kroz veličastveni film Marie Antoinette da bi svoje 20. godišnje prijateljstvo krunisale filmom The Beguiled.

Dobra uzajamna saradnja i pomoć oko snimanja scena seksa po rečima Kirsten, učinile su to njihov odnos bude jedan od najdužih, najbliskijih i najrpijatnijih u sedmoj umetnosti.

Scarlett Johannson

"Ona ima tu neverovatnu svežinu i suptilnost, a koju možda ne biste očekivali. Scarlett je jedna od onih glumica koja može da vam prenese veoma jaku emociju, bez reči ili sa vrlo malo dijaloga."

Nicole Kidman

Uprkos 34-godišnjoj karijeri Nicole Kidman se prvi put pojavljuje u nekom Coppolinom filmu, najnovijem ostvarenju koje nosi naziv - The Beguiled. Kako se Kidman ostvarila u ulozi direktorke, videćemo uskoro. 

Katie Chung

Katie Chung je bila relativno nepoznata glumica, posle filma The Bling Ring stvari su se promenile. I rediteljka je bila oduševljena: "Veoma je zanimljivo gledati filmove sa nepoznatim glumcima."

Emma Watson

Narcisoidna uloga Emma Watson u The Bling Ring pokazala glumačke sposobnosti i baš posle ovog filma mnogi na Emmu više ne gledaju kao na lika iz Harry Pottera. Pogađajte ko je zaslužan za to... 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/