Opisati film Moonlight, drugo ostvarenje reditelja Barryja Jenkinsa, kao film o odrastanju siromašnog, tamnoputog gej muškarca bilo bi sasvim korektno. Takođe ne bi bila greška nazvati ga filmom o zavisnosti droge i školskom nasilju. 

Ali ove klasifikacije su ipak nedovoljne.

Dok drame najčešće u fokus stavljaju pitanje identiteta, retko koji film istražuje ovoliki stepen elokvencije i dirljivu lepotu.

Baziran na predstavi Tarella Alvin McCraneya “In Moonlight Black Boys Look Blue”, Moonlight predstavlja društveni dokument koji se bavi univerzalnim temama o identitetu, seksualnosti, porodici, i pre svega muškosti. To je film u kome se duboke, kompleksne teme ogledaju kroz karakter. 

Drama “Moonlight” otkriva nam kako izgleda život na ulicama Majamija tokom Reganove ere. Glavnog lika, tamnoputog geja, koga upoznajemo kao dečaka po imenu Little, pratimo kroz turobno detnjstvo i adolescenciju, pa do odraslog doba. Svaku životnu fazi prati novo ime, koje je usklađeno sa stalnom promenom identiteta - Little, Chiron, Black.

Na samom početku filma, Little se nalazi sam na ulicama Majamija, beži i krije se od dece koja su namerila da ga prebiju. Njega ubrzo pronalazi Juan (Mahershala Ali) lokalni diler droge koji zajedno sa svojom partnerkom Teresom (Janelle Monáe) odlučuje da mu pomogne.

Little u njima vidi porodicu, i neku vrstu spasa. S obzirom da je njegov otac otišao od kuće, a majka Paula (Naomie Harris) je jedan od najvećih Juanovih klijenata, Juan postaje dečaku očinska figura, što čini ovaj odnos predvidljivim.

Ostatak priče ipak ostavljamo da otkrijete u samom filmu. Dok ostvarenje ne stigne u bioskope, pogledajte trejler:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/