Uhvate li vas u decembru oni mutnjikavi dani, kada se predozirate odraslim životom i najradije biste se istoga odrekli u zamenu za malenu seosku komunu u kojoj je glavna preokupacija sadnja povrća, znajte da vas potpuno razumemo. Dešava se svima, no osim stolice u modernom ofisu renomiranog psihologa ili prostirke na podu jogija koji je upravo doputovao iz indijskog ašrama, teško da vam možemo udeliti neki stručnan savjet, kako da se rešite ovog turobnog stanja i opšte prezasićenosti.

Naša je metoda pomalo dešja i u potpunosti eskapistička.

Mi se volimo tu i tamo sakriti od sveta, stisnuti pauzu na sva 'moranja' i ubaciti se u imaginarnu priču u kojoj kolo vode izmišljeni likovi. TV serije su uz filmove naša spasonosna inekcija, pa i distrakcija, a ovo su one kojima se prepuštamo u decembru. Svetlucave lampice u pozadini i domaći keksi nadohvat ruke su must have. 

# War and Peace 

BBC-jeva adaptacija Tolstojevog romana Rat i Mir naišla je na hvalospeve kritičara, te ako do sada niste, ovo je idealan mjesec za uranjanje u problematiku jednog od najznačajnijih romana svih vremena. Epska priča o ljubavi, ratu i porodici sa sjajnim Paulom Danom, Lily James, Jimom Broadbentom i Jamesom Nortonom zadovoljiće svakog romantičara visokih estetskih kriterijuma.

# Love Sick 

Dylan (Johnny Flynn) beznadežni je romantičar kome je dijagnostikovana hlamidija i ono što mora učiniti jeste to da kontaktira sve svoje bivše ljubavnice i informiše ih o novonastaloj situaciji. Zanimljiv moment serije Love Sick je radnja prikazana kroz flashbackove, a svaka je epizoda posvećena jednoj Dylanovoj bivšoj devojci, odnosno avanturi, dok sama serija igra na finoj granici između komedije i drame. Love Sick dobar je prikaz mnogih lica modernih ljubavnih odnosa i izuzetno dobra TV pratnja sivom decembru. 

# Incorporated (Syfy)

Pametna, provokativna i uzbudljiva serija producenata Matta Damona i Bena Afflecka odvodi nas u bližu budućnost, u kojoj korporacije imaju neograničenu moć, a mnoge su zemlje bankrotirale zahvaljujući klimatskim promenama, krizama i oslabljenoj moći vlada. Korporacije kontrolišu  takozvane Zelene zone, dok se preostale teritorije nazivaju Crvenim zonama. Radnja se vrti oko Bena Larsona, menadžera koji svoj identitet zataška i infiltrira se u opasni svet najvećih korporacija kako bi spasio ženu koji voli. Najnovija na našoj listi, Incorporated je svakako vrijedna pažnje.



Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/