Raskošan glas koji dolazi iz dubine duše, čista, dirljiva melodija klavira, predstavljanje pod ličnim imenom, fizička sličnost Adele i da ne zaboravimo U.K. pasoš su možda najjednostavnije i najjače činjenice zbog kojih mnogi ovu mladu damu upoređuju sa vrsnom i priznatom britanskom pevačicom.

Osim toga, moramo naglasiti da je 23-godišnja kontautorka bila u užem izboru za Critics’ Choice Brit Award (2016.god.) a proglašena je jednom od 12 umetnika na koje bi trebalo da obratimo pažnju u ovoj godini, od strane Apple Musica.

I sve to, pre nego što je zvanično objavljen njen prvi debitantski album!

Dugoočekivani album iza kog stoji izdavačka kuća Capitol records, konačno će ugledati svetlost dana 17. marta. Na albumu će se naći 11 pesama, koje je lično napisala Frances.

"Posebno bih izdvojila pesmu koja se zove Unbreakable, koju sam napisala sa 12 godina, o svom prijatelju koji je bio zlostavljan", rekla je ona, i objasnila nam kako izgleda proces pisanja:

"Onog trenutka kada sednem da pišem, sigurna sam da ću napisati dobiti pesmu, ali to nije tako poseban momenat, kao onaj kada reči dolaze prirodno..."

Frances je išla u Liverpool Institute for Performing Arts, u momentu kada je njen muzički rad dobijao sve veću pažnju, te je njena popularnost naglo počela da raste. 

"Za šest meseci išla sam na turneju, pisala esej, izvodila na sceni- to je bilo ludo iskustvo. Čak nisam mogla da odem na svoju maturu, jer sam nastupala na festivalu.

Ovog leta ona je dobila priliku da se pojavi na značajnim američkim festivalima, poput Coachelle i Lollapalooza. Tada je otvorila festival, i izvodila svoje pesme u pratnji klavira što je, kako kaže, bilo značajno iskustvo.

Kako mnogi ocenjuju, njen album je mešavina raznih uticaja, poput Tom Odella i Adele, u vreme kada su izdavali za diskografsku kuću Midtown. 

Frances se osveće na sam početak, ali i motivaciju u radu:

"Svoj prvi album Adele je izdala kada sam imala 16 godina, u vreme kada sam razmišljala da se bavim muzikom, na profesionalnom nivou. Uvek sam bila fokusirana na samu pesmu i pisanje tekstova. Najvažnije mi je da one imaju dušu, i da izazovu emocije, one najdublje kod slušalaca."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/