Radi se o seriji konceptualnih fotografskih radova vidne odvažnosti autora i sa primesama sukoba sa mainstream kulturom. Autor ni u novim radovima, nastalim u Beogradu, Njujorku i širom Italije, nije odstupio od prepoznatljivog umetničkog pečata, te ova izložba predstavlja sponu sa fotografijama izloženim u okviru postavki “On the Road”, “Magijski preobražaj” i “Seul et Unique”.

Nova izložba izabranih crno belih fotografija Nenada Marjanovića predstaviće i novinu u umetničkoj fotografiji, svojevrsnu “foto/skulpturu”. Autor je uspeo da, jednim potezom, spoji tri velike "umetnosti prostora": arhitekturu, vajarstvo i fotografiju.

Posebnom tehnikom napravio je od belog zida - "foto-papir", a od galerijskog prostora "mračnu komoru". Ovo kameno fotografsko platno daje čitavoj izložbi sasvim poseban vid i karakter, pokazujući da fotografija može da naprosto uraste u prostor i da ga preoblikuje, da i sama galerija može postati deo izložbe, kao jedna od fotografija.

Prihod od prodajne izložbe namenjen je obnovi italijanskih gradova nastradalih u zemljotresu koji je nedavno pogodio središnju Italiju, gde su i nastale neke od fotografija.

Izložba “Petak 14.” Nenada Marjanovića biće otvorena za posetioce do 1. novembra ove godine.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija