Pod programskim vođstvom selektora Ivana Karla repertoar prvog Cinemafesta obiluje poznatim autorskim imenima i jakim holivudskim premijerama.

Ovogodišnji izbor Ivana Karla više je nego impozantan.

Na Cinemafest dolaze novi filmovi Pedra Almodovara (Julieta), Bena Afflecka (The Accountant), Colina Firta i Nicole Kidman (Genious), Sarahe Jessice Parker (All roads lead to Rome), Faitha Akina (Tschick), Marion Cottilard (Mal de pierres).

Svečano otvaranje je rezervisano za ljubimca beogradske publike Woodyja Allena i njegov novi rad “Cafe Society” kojim je otpočeo ovogodišnji festival u Kanu.

Film “Cafe Society" govori o mladom čoveku koji želi da izgradi karijeru u surovom Holivudu dvadesetih godina i o izazovima na putu do konačnog uspeha. Glavne uloge tumače Kristin Stewart i Jesse Eisenberg.

Revija će biti svečano zatvorena premijerom domaćeg filma Ime Dobrica: Prezime nepoznato sa legendarnim Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi, a u režiji Srđe Penezića.

Posebni dragulj Cinemafest-a jeste i njegova teritorijalna diversifikovanost pa će sve naslove moći da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx i Budvi i Podgorici  (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cineplex i Cineplexx Podgorica. Beograđani će filmove pored premijernih termina u Sava Centru moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx (Delta City). 

Termini projekcija u Sava Centru su 19:00 i 21:30, uz jednu vikend projekciju u 16:30, ukupno 10 filmova. Raspored projekcija u bioskopima Cineplex Kragujevac, Podgorica i Cadmus Cinepex Budva ce biti uskoro objavljen.