Kako kažu: znanje je moć! U modnoj industriji, ova izjava se pokazala tačnom, što govori da nikada ne možete da znate previše.

Iako postoji veliki broj korisnih priča o životu i radu u modi, mi smo izabrali da vam predstavimo knjige koje će vas najviše inspirisati i motivisati da jurite za svojim snovima...

(9 fashion knjiga koje vas pripremaju za karijeru u modi)

Bilo da želite da radite pred kamerama ili iza nje, saveti i trikovi koji se nalaze na ovim stranicama se temelje na biografiji najvećih ikona stila, zbog čega će vas na najbolji način motivisati da se pokrenete i pronađete put ka uspehu.

Mademoiselle: Coco Chanel and the Pulse of History ( Rhonda K. Garelick)

Sigurni smo da znate koliko je važno poznavati istoriju, ali je takođe veoma bitno i da znate istoriju mode. Zato vam preporučujemo da se bacite na čitanje ove biografije koja otkriva život legendarne Coco Chanel.

Ne samo da je ova dama imala snažan uticaj na modu, zbog čega se smatra pravom ikonom stila, već je oblikovala i ostale sfere umetnosti inspirišući dizajnere enterijera, tekstila. 

Tales from the Back Row: An Outsider’s View from Inside the Fashion Industry (Amy Odell)

Objavljen prošle godine u jesen, ovaj urnebesan i iskren roman ćete čitati u jednom dahu. Zapravo, imaćete osećaj da čitate neki blog, što nije čudno jer je autorka Amy modna blogerka koja je nedavno postala urednik online izdanja magazina Cosmopolitan.

Uz mnogobrojne savete o tome kako treba da se pripremite za intervju sa važnom osobom, poput Anne Wintour ili kako da vas primete street style fotografi tokom nedelje mode, ova korisna knjiga je od suštinske važnosti za svaku damu koja želi da se oproba u svetu mode. 

(Najbolje beauty knjige koje morate da pročitate)

Grace: A Memoir (Grace Coddington)

Grace Coddington je nedavno podnela ostavku na mestu kreativnog direktora Vogue magazina, ali njena stručnost i znanje će nastaviti da utiču na svet mode. Za početak, krenimo od njenih memoara...

Bivša manekenka je tokom 60-ih godina prošlog veka doživela veliki uspeh na modnoj sceni, a veoma brzo je od mesta modnog urednika u britanskom Vogue magazinu, postala kreativni direktor američkog Voguea. Kako je imala veoma zanimljiv životni put, ova knjiga je zaista puna interesantnih činjenica koje će biti od koristi svim zaljubljenicima u modu. 

Girlboss (Sophia Amoruso)

Direktorka Nasty Gal kompanije, Sophia Amoruso u svojoj knjizi #Girlboss otkriva kako izgleda poslovni deo mode i deli praktične savete koji će vam pomoći da pretvorite vašu strast u karijeru. Ona na vešt, duhovit način mami čitaoce da razmisle o svojim životnim prioritetima i pretvore želje u stvarnost.

Zato vam savetujemo da uzmete stranicu njene knjige, bukvalno je zalepite na frižider i naučite kako da pravite dobre odluke i koračate na kamenitom putu koji će vas dovesti do velikog karijernog uspeha. 

(20 knjiga koje svaka savremena žena mora (opet) da pročita)

The Woman I Wanted to Be (Diane von Furstenberg)

Ovo je memoar jedne od najpoznatijih dizajnerki koja je u modu uvela haljinu na preklop. Dakle u ovoj modnoj knjizi očekuje vas mnogo sjaja, glamura, ljubavi, kao i saveta...

Diane na jednostavan način otkriva pojedinosti o svom životu, tako da ćete ovu knjigu pomno čitati i uživati u svakoj njenoj stranici. Iako važi za veoma ekscentričnu damu iz modne industrije, ova knjiga govori suprotno. Upravo njena ljubaznost i prirodnost, kao i način razmišljanja su je doveli do uspeha i pokretanja sopstvenog biznisa. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija